1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest
 2. Dobrodošli u novi dom Eydisa.

  Forum je prošao kroz premještanje i sada je na novom serveru i domeni. Ukoliko primjetite neke nedostatke, molili bismo vas da obavjestite administraciju u dotičnoj temi.

  Hvala na razumijevanju.
  Sakrij obavijest

Torchwood

Rasprava u 'Filmovi' pokrenuta od Ivanhoe, 7. Kolovoz 2015..

 1. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  U nastavku možda ima koji spoiler prve sezone, pa neka spoiler naziji ne nastavljaju.

  Radi se o Doctor Who spinoffu, mala nevladina agencija bori se protiv najezde aliena u nevelikom gradu koji se eto baš našao na procjepu vremena i prostora što naravno donosi nevolje našim operativcima u monster of the week formatu. Mislim da nije teško vidjeti po kojoj američkoj seriji je inspiriran koncept prve sezone.

  Vođa ekipe je Jack Harkness kojeg na momente susrećemo u DW gdje je bio dosta popularan pa eto spinoff. Meni mrvicu meh, ali je funkcionirao kao komični sidekick Doktoru, Ruži i ostatku ekipe. Osim aliena priča se tako i o njegovoj prošlosti pred kraj prve sezone, dok ostali likovi počinju kao više manje iritantni ili opako nezreli.

  Već u prvoj epki su tu DW reference ali i par headshotova za dat na znanje da se ne radi o DW, u drugoj je tu svemirac koji se hrani energijom orgazma da znamo da je serija za odrasle, sa nezaobilaznim :gay: scenama da RTD može mirno spavati.

  Gdje DW spašava sve i uništava samo najcrnije demone i one koji se ne mogu spasiti, ovdje je ideja zatvorit i potamanit sve, onda postavljat pitanja ako neki slučano preživi. Također u prvom se samo priča o posljedicama loših odluka i bježi od istih dok se ovdje to zorno pokazuje i suočava sa istima.

  Gledao sam zasad prvu sezonu kojoj je RTD pisao samo jednu epizodu, i to najbolju pa šteta da eto nije investirao više vremena kao u kasnijim sezonama koje su navodno bolje. Ovako serija počinje dosta sporo i meh, pogotovo u kombinaciji sa nelajkabilnim likovima kako sam gore spomenuo. Mislim da mi je tek od osme postalo zanimljivo pratiti. Tko preživi epku sa cyberženom u cyberštiklama i cyber dekolteom vjerovatno će odgledat sve do kraja.
   
 2. Ayllwyn

  Ayllwyn pretty boy

  Meni je bilo super kad je john barrowman naletio u hotelskoj sobi na epku torchwooda, snimao se kako ju gleda i valjao se od smijeha po krevetu. :laugh:
   
 3. Ayllwyn

  Ayllwyn pretty boy

 4. Falak

  Falak Jacob Crawley Frye

  Imao je netko ako se ne varam na starom Eydisu konstantnu foru na zaj♥♥anciju Torchwooda, to jest Bakljadrvo
   
 5. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Dakle, druga sezona je dosta bolja od prve koja je bila sveukupno meh iako se dosta popravila pred kraj. Ekipa je dobila neki simpatični makeover i manje su iritantni, a priče se ne čine kao filleri koji ne vode nigdje.

  Pojavljuje se u par epizoda i Marfa kao Unitova znanstvenica na ispomoći, sa svojim bebastim glasom i stasom.
   
 6. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Odgledao i treću sezonu koja je ustvari bila jedna priča od 5 epizoda i svakako se može odgledati solo i bez prethodne dvije. Zašto? Jer se radi o nečem fenomenalnom i svakako ušlo u moje top liste. SF/drama/akcija sve što treba da zaigra srce, pogotovo whovianu vulgaris. :hippi:

  Konačne ocjene sezona:
  1. Prva - 6/10
  2. Druga - 8/10
  3. Treća - 12/10 (Capaldi :nice:)
   
  Rin se sviđa ovo.
 7. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Nakon optužbi od strane Barrowmana da Moffat blokira povratak Torchwooda na male ekrane, javio se i šef...

  “You may be aware that John Barrowman has been saying, publicly, that I’ve been blocking a new series of Torchwood. To be very clear – I haven’t blocked it; I wouldn’t block it; I wouldn’t even be ABLE to block it. I didn’t even know a revival had been mooted till I read about it on the Internet. As John perfectly well knows, it’s not my show and I could no more prevent it happening that he could cancel Sherlock. I am bewildered, and a little cross, even to be included in this conversation. For the record, I really liked the show (especially the third series) and would be very happy to see more – monsters and mayhem, why not? But the fact is, it has nothing to do with me. Please pass this on to the anxious and the angry – I’ve had enough hate mail now.”
   

Podijelite ovu stranicu