1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest

Stripovi

Rasprava u 'Knjižnica' pokrenuta od kalthir, 24. Listopad 2006..

 1. Artonys

  Artonys Wolves Die Young

 2. Artonys

  Artonys Wolves Die Young

 3. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Superman, Wonder Woman i Batman će doživjeti promjenu kostima negdje na ljeto. Zanimljiv je to zaokret sudeći po kostimima koje su prije imali, što možete detaljno popratiti na poveznici. Lijepo su pokazali kronološki kako su ih mijenjali s vremenom, te šećer na kraju - novi kostim. :w00t:

  Meni se kostimi sviđaju, doduše Superman mi je 'nako čudan malo. 'Ko da ide po kruh. A i Batman valjda postalje DC varijanta Iron Mana. Kakvo je vaše mišljenje?

  How Superman, Wonder Woman and Batman Have Changed Their Looks Through the Years - The Hollywood Reporter
   
 4. Artonys

  Artonys Wolves Die Young

  ...
  Jedino mi Wonder Woman ima dobar novi kostim.
   
 5. Belmorn

  Belmorn Master of Whisperers

 6. Dellamore

  Dellamore Novi Član

  Sandman Overture - Neil Gaiman
  izašao je novi dio vjerovatno najboljeg stripa ikada i odličan je.
   
  Lady Charlotte se sviđa ovo.
 7. Lady Charlotte

  Lady Charlotte Sorceress of the Eydis Illuminati

  Ove godine čitam gaimanove stripove.
   
 8. Lady Charlotte

  Lady Charlotte Sorceress of the Eydis Illuminati

 9. dorca vorbarra

  dorca vorbarra Kiss me

 10. Gogi

  Gogi Aktivan Član

  Nedavno samo odigrao The Wolf Among Us, čisto da probam jednu od Telltaleovih igara. Igra nije loša, vidim rađena je po stripu zvanom Fables, rekoh hajde da ga probam naći na torrentima, pa ga malo škicnuti. Još od kako sam čitao The Walking Dead nijedan me strip nije tako zainteresirao kao sad Fables.
   
 11. Lady Charlotte

  Lady Charlotte Sorceress of the Eydis Illuminati

  Sutra u gradskoj knjižnici Zadar počinje tjedan stripa. Nadam se da će dobiti nove stripove. Govorili su da imaju najveću zbirku stripova u Hrvatskoj i nadam se povećanju zbirke.
   
 12. Dellamore

  Dellamore Novi Član

  100 BULLETS
  [​IMG]
  Scenarist: Brian Azzarello
  Crta: Eduardo Risso
  Žanr: kriminalistika, drama, akcija
  Trajanje: 13 volumena

  Priča:
  Agent Graves je tajanstveni čovjek u odijelu koji prilazi specifičnim ljudima kojima daje priliku da promijene svoj život, davajući im aktovku u kojoj je pištolj i 100 metaka kojima se ne može ući u trag i slika osobe koja im je uništila život i neosporivi dokazi o tome.

  Mišljenje:
  Bilo je to prije nekih 5 godina, kada sam lurkao u Profil mozaik megastoru u Zagrebu kada sam naletio na prvi dio ove grafičke novele. Htio sam nešto uzeti da imam za čitat, cijena je bila 35kn što ga je činilo poprilično jeftinim. Nakon što sam ga pročitao nisam bio pretjerano oduševljen, priča mi je bila onako, kao što sam napisao u kratkom sažetku, i nisam nešt bio oduševljen, kao ni sam crtež koji me čak i sa svog laičkog znanja nije baš privlačio. Nakon par mjeseci opet sam se nalazio na istom mjestu, gledao drugi dio priče, cijena 70% snižena, rekao, ajde, uzimam. Ista stvar. Mislim, nemojte me krivo shvatiti, bio je to dobar strip, ali ništa da me se previše dojmi. Nakon još par mjeseci, ajmo reći pola godine ni više ni manje uzeo sam četvrti i zadnji dio koji je izdao Beli Put sa sniženjem od 70%. Na četvrtom sam se navukao. Počeo sam shvaćati da sve što sam pročitao ima smisla i da je sve povezano. Shvatio sam da se ovdje ne radi o liku koji nasumce dijele aktovke, već da je to mnogo mnogo više. Spomenimo da u ovom stripu nije ništa slučajno.

  Dvojac Brian Azzarello i Eduardo zaslužuju divljenje sa onim što su napravili i to na način koji su napravili. Azzarello je pisao svoje scenarije u SAD-u, koje je slao u Argentinu do svog suradnika koji je to sve naslikao, što je poprilično čudna situacija danas. Ali suradnja koja postaje sve i sve bolja, u kojem svaki broj raste u smislu kvalitete. I teksta i crteža. Mislim, ne trebam ja to ni pisati. Dvojac je osvojio 10 Eisner nagrada, što je u svijetu stripa najveća nagrada koju možete dobiti. Ja mogu samo uživati i diviti se. Priča ima točno 100 priča (100 Bullets), ima točno 13 volumena kao i što ima 13 obitelji Trusta. Organizacije koja upravlja SAD-om i koja je među glavnim protagonista u priči, zajedno uz Minutaše (Minutmen) koji im se počinju suprostavljati. Svaki naslov volumena skriva broj tog istog volumena, od prvog "First Shot, Last Call", do zadnjeg nazvanog "Wilt" po umirovljenom broju slavnog košarkaša Wilt Chamberlaine (13). Ono što obožavam kod 100 Metaka je što je nepredvidvljiv, zabavan i jednostavno j♥♥en sam po sebi.

  100 Metaka je remek-djelo. Ovo je kao kada ste otkrili Quentin Tarantina. Strip, odnosno grafička novela je dobra i samo onda kada ono postane nešto što neće biti dobro samo ljubiteljima stripa, nego nešto što će biti dobro bilo kome da pročita, makar mu bio prvi i zadnji strip koji će ikada pročitati. Ovo je j♥♥en strip. Ovo je nešto takvo.
   
  Posljednje uređivanje: 16. Kolovoz 2016.
  Lord se sviđa ovo.
 13. Lady Charlotte

  Lady Charlotte Sorceress of the Eydis Illuminati

  Darko Macan podijelio je post nudeći stripove po kunu.
   
 14. Artonys

  Artonys Wolves Die Young

 15. Artonys

  Artonys Wolves Die Young

Podijelite ovu stranicu