1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest

Pregled Rada Društva Cygnus U 2015. Godini

Ayllwyn // 5. Siječanj 2016. u 12:15
 1. Ayllwyn

  Ayllwyn pretty boy

  Društvo Cygnus (u daljnjem tekstu Društvo) se ponovo, nakon pauze, okupilo 13.07.2015. na Skupštini gdje je izglasano novo vodstvo u sastavu: Ana Miljanić, predsjednica Društva; Irena Ivanišević Komunjer, podpredsjednica Društva; Ivana Delač, tajnica Društva. Izabran je i novi Nadzorni odbor u sastavu: Matija Mihoković, predsjednik Nadzornog odbora; Juraj Belošević i Vjekoslav Kranjčec, članovi Nadzornog odbora. Odabran je i likvidator udruge, Marko Šolić.
  Na navedenoj Skupštini došlo je i do promjena Statuta Društva.

  Nove izglasane djelatnosti Društva su:

  · organiziranje tribina, skupova, seminara i sl.,
  · organiziranje umjetničkih i edukativnih radionica te predavanja,
  · organiziranje i vođenje umjetničkih grupa u svrhu umjetničkog stvaralaštva,
  · izdavanje publikacija u skladu s gore navedenim ciljevima,
  · organiziranje kulturno-umjetničkih manifestacija i festivala, čiji su nositelji članovi Društva,
  · povezivanje i suradnja s drugim sličnim organizacijama u Hrvatskoj i u svijetu.


  Nove izglasane gospodarske djelatnosti Društva su:

  · organiziranje predstava i drugih izvedbenih umjetničkih djela, projekcija filmova, te manifestacija i festivala čiji su nositelji članovi Društva,
  · organiziranje kreativnih i edukativnih radionica,
  · izdavanje publikacija,
  · prodaja proizvoda vlastite izrade na malo izvan prodavaonica, sukladno Zakonu o trgovini.


  1. Provođenje aktivnosti Društva u 2015.


  Društvo je u 2015. započelo i ostvarilo četiri projekta, od kojih se neki protežu i na 2016.


  1.1. Projekt „Edukacija o teatru i stvaranje glazbene kazališne predstave 'Who'“

  Projekt 'Who' se razvija i provodi u više dijelova.


  1.1.1. Scenaristička radionica

  Broj polaznika: 7

  Opis: Započeta je u kolovozu sa scenarističkom radionicom pod vodstvom Jurja Beloševića i uz stručnog suradnika Ante Marina. Radionica se provodila kroz dva mjeseca, jednom tjedno, gdje su sudionici prolazili kroz metode pisanja sinopsisa, treatmenta, scenarija i tekstova pjesama.

  11149348_1575187169400460_1355116255039923586_n.jpg

  Rezultati: Radionica je rezultirala gotovim scenarijem za glazbenu kazališnu predstavu 'Who', te tri gotova scenarija, od kojeg je jedan poslan na natječaj Hrvatskog audiovizualnog centra, te druga dva koji na natječaj Hrvatskog audiovizualnog centra idu u 2016. godini.


  1.1.2. Stručni seminar „Youth takes the stage in the UK“

  Broj polaznika: 4


  Opis: Članovi udruge i sudionici projekta 'Who' u rujnu su otputovali na Erasmus+ stručni seminar „Youth takes the stage in the UK“, pod organizacijom centra Asha i Gloucester Theatre Company, gdje su kroz 8 dana intenzivnih radionica učili glumačke tehnike, stvaranje priče, režiju i produkciju kazališne predstave.

  12046849_1477196995918491_3555444889526584789_n.jpg


  Rezultati: Stvaranje i izvedba kratke kazališnog projekta „Juraj ubija zmaja“, te certifikati Gloucester Theatre Company o završenom seminaru.


  1.1.3. Glazbena radionica – skladanje

  Broj polaznika: 4


  Opis: U listopadu je započet drugi dio projekta, glazbena radionica, pod vodstvom Irene Ivanišević Komunjer.

  U listopadu su se, dva puta tjedno, vršile radionice gdje su polaznici uglazbljivali tekstove pjesama stvorenih na prvom dijelu radionice.

  Rezultati: Prvi dio glazbene radionice je rezultirao sa 9 pjesama. Pjesme su dovršene od strane polaznika radionice, te su producirane od strane Društva.


  1.1.4. Glazbena radionica – pjevanje

  Broj polaznika: 8

  Opis: Kroz studeni i prosinac započeo je drugi dio glazbene radionice. Polaznici su usvajali tehnike disanja, solo pjevanja, višeglasnog pjevanja, te recitiranja uz glazbenu pozadinu. Radionice su se održavale dva puta tjedno.

  f10a509b-cdc1-4784-bf18-7e7dd5f65a2c.jpg


  Rezultati: Svi polaznici su uspješno usvojili naučene metode, koje će moći primjenjivati u daljnjem radu.

  Projekt će se nastaviti u 2016. godini sa programom glumačkih radionica i dramskih vježbi, likovne i modne radionice u svrhu postavljanja scenografije i pripreme kostima, te produkcijska radionica u svrhu prikupljanja materijala, razrade zadataka, te postavljanje predstave na kazališne daske.


  1.2. Projekt „ZaKon Igre“ u suradnji s sekcijom SRP Kluba studenata Filozofskog fakulteta

  Broj polaznika:9

  Opis: Projekt ZaKon Igre je jednodnevno događanje posvećeno igrama čiji je sastavni dio preuzimanje i odigravanje uloga u raznim oblicima (stolne igre i računalne igre, larpovi…) Na ZaKonu Igre, posjetitelji su mogli doznati kakve sve vrste igara uloga postoje, te se okušati u njima, uz pomoć i vodstvo iskusnih igrača. Konvencija se održala u subotu 17. listopada 2015. godine, s početkom u 14 sati, u prostorima Filozofskog fakulteta.

  12047206_10207080834074942_2586631109940376021_n.jpg

  ZaKon igre organizirali su Sekcija za roleplay Kluba studenata Filozofskog fakulteta i Društvo za promicanje kulture i umjetnosti Cygnus, s ciljem približavanja igara uloga što većem broju ljudi. Konvencija je rezultat volonterskog angažmana članova ovih dviju neprofitnih organizacija.

  Rezultati: Sa više od 100 posjetitelja, konvencija ZaKon Igre uspješno je izvedena. Provedeni su svi planirani programi. Članovi udruge koji su sudjelovali u organizaciji usvojili su organizatorske vještine, vještine rada u timu, te su od novinara Miroslava Wranke učili o marketingu i PRu.


  1.3. Produkcija dokumentarnog filma za projekt „MladoST u kadru“ u suradnji sa udrugom Tvornica ideja

  Broj polaznika: 2

  Opis: Članovi društva surađivali su i pomagali stvaranju kratkog dokumentarnog filma za potrebe projekta „MladoST u kadru“ koji je provodila splitska udruga Tvornica ideja, pod vodstvom Ante Marina.

  Rezultati: Usvojena znanja i vještine potrebne za produkciju audiovizualnog djela.


  1.4. Proizvodnja promotivnih spotova za znanstveno fantastičnu konvenciju SferaKon u suradnji sa udrugom Sfera

  Broj polaznika: 14

  Opis: SFeraKonje najstarija i najvećahrvatskaZFkonvencija koju organizira Društvo za znanstvenu fantastikuSFeraizZagreba.

  U suradnji sa udrugom Sfera, Društvo je pokrenulo projekt izrade promotivnih video uradaka povodom nadolazećeg SFeraKona u svibnju 2016. Članovi udruge su prolazili nekoliko stadija projekta u pripremi video uradaka: pisanje sinopsisa i scenarija, pisanja knjige snimanja, snimanja, glumačke izvedbe, montaže, te produkcije. Projekt se odvijao od srpnja do prosinca 2015. godine, te će se nastaviti i u 2016. godini.

  11891189_1464031900568334_4063557174732016770_n.jpg

  Rezultati: Proizvedena su tri kratka promotivna video uratka, te su u pripremi još njih četiri. Navedeni video uradci biti će distribuirani putem youtube kanala Društva Cygnus i udruge SFera.

  2. Financiranje aktivnosti Društva u 2015.


  Svi projekti Društva Cygnus u 2015. godini provedeni su bez financijske potpore vanjskih suradnika, te su se isključivo financirali osobnim sredstvima članova Društva.

  *Iznimka je dio projekta 'Who' koji je bio financiran od strane Europske Unije, koja je polaznicima seminara „Youth takes the stage in the UK“ financirala put, hranu i smještaj za vrijeme seminara.
   
Crazy cat lady
Bavi se svime i svačime, voli započinjati projekte, ali ih ne voli dovršavati. Ne može živjeti bez serija, sira, čokolade i Interneta. Fantastiku voli jer je fantastična, pa će tako i njeni članci uvijek biti fantastični. Ako vam se ne svide, naći će vas i ukrasti vam dušu. Ne šalimo se.
porta2_tags:

Podijelite ovu stranicu