1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest

Likovi Igre prijestolja pod razredbenim klobukom

Amarok // 25. Travanj 2015. u 20:20
 1. Amarok

  Amarok Perpetuum Mobile

  (napomena: članak sadrži puno animiranih .gifova)

  Kako George R. R. Martin još uvijek nije stigao dovršiti "Pjesmu leda i vatre", kamoli napisati dugoplanirani prijelazni roman u kojem se čarobnjaci bore protiv Bijelih hodača, a bezjaci spotiču o Dothrakije na opće radovanje, na nas je pala odgovornost podijeliti neke od najpopularnijih likova serijala u njihove Hogwarts kuće. U nadi da će to Martinu olakšati budući posao, nudimo Vam:


  ~ GRYFFINDOR ~

  [​IMG]
  Jon Snow

  Dok je možda neuk i nadobudan, ne može se Jonu poreći hrabrost. Stajati na Zidu, šetuckati se sjeverno od Zida i plesati sa Bijelim hodačima njemu ne predstavlja niti najmanji problem, pa što će onda biti ako ne Gryffindor?

  [​IMG]
  Robb Stark

  Potrebna je velika doza hrabrosti proglasiti se Kraljem na sjeveru, a još veća pridružiti se
  derneku kod nesuđenog tasta. Dok je bio zauzet guranjem eura harmonikašu pod tregere,
  snašao ga bodež, sudbina poznata svima koji su prisustvovali bar jednom slavonskom vjenčanju.

  [​IMG]
  Khal Drogo

  Pustolov te ratnik što strah ne poznaje, on je srca hrabra i oružjem vlada. Jaše konja ko da je srastao s njim. Ništa ga pretjerano ne dira, osim kad njegovo "sunce i zvijezde" nije zadovoljno, a onda jao si ga svima.

  [​IMG]
  Arya Stark

  Arya je malena kao lakat, vesela kao ptica, hrabra kao kraljević Marko, mudra kao knjiga, a dobra kao sunce, posebice kad prije sna nabraja imena svih onih koje će zaklati na spavanju.

  [​IMG]
  Eddard Stark

  Hrabrost i poštenje vjerno su pratili Neda kroz život, što mu se na kraju višestruko isplatilo.


  ~ SLYTHERIN ~

  [​IMG]
  Daenerys Targaryen

  Možda nije zla, ali Daenerys U-Oluji-Rođena, od kuće Targaryen, Prva svog imena, Neopržena, kraljica Meereena, kraljica Andala i Prvih ljudi, khaleesi Velikog travnatog mora, Razbijačica okova i Majka zmajeva je, moglo bi se reći, ambiciozna. Plus, jednog klaića je udaljena od toga da bude parselust.

  [​IMG]
  Cersei Lannister

  Brižna majka i prisna sestra, Cerseina ambicioznost nije uvijek na razini njenih sposobnosti, ali nije da se ne trudi. U najboljoj slytherinskoj maniri, sasvim je uvjerena da je ono što radi dobro i neophodno potrebno Westerosu.

  [​IMG]
  Joffrey Baratheon

  Svačiji omiljeni vinopija, Joffrey je pokvaren, arogantan, kukavički sadist za kojeg bi i Draco Malfoy rekao da je malo zabrijao. Za razliku od Draca, kadgod Joffrey kaže da će njegov otac čuti za najnoviju percipiranu nepravdu, majka mu se blaženo zacrveni.

  [​IMG]
  Petyr Baelish

  Ako postoji jedna osoba do koje je Petyru Baelishu više stalo nego do Petyra Baelisha, onda je to Maloprsti. Njihova romansa dira u srce svakog čitatelja/gledatelja, a djeve kuće Tully mu dođu kao izvrsna isprika i netko tko će mu držati svijeću.


  ~ HUFFLEPUFF ~

  [​IMG]
  Jaime Lannister

  Arogantan, ohol i sarkastičan, Jaime nije prva osoba koju biste povezali s konceptom dobra. Ipak, na svoj posebno pahuljast način vjeran je ljudima koje voli, pa makar ta brojka ne bila pretjerano velika. Razlog zašto je ubio Ludog kralja otkriva da Lijepi Jaime, kako ga volim zvati kad mislim da nitko ne sluša, ipak nije toliko pokvaren koliko se na prvi pogled čini.

  [​IMG]
  Catelyn Stark

  Catelyn Stark, rođena Tully, svašta će pretrpiti, ali ako joj dirnete u obitelj spremna je preokrenuti Westeros dok vam se ne osveti. Kad joj ponovo dirnete u obitelj, bit će spremna i stare i nove bogove primiti za šije i baciti u vašem smjeru. Kad joj ponovo dirnete u obitelj, bit će... U svakom slučaju neće biti sretna.

  [​IMG]
  Hodor

  Tegleći Brana uzduž i poprijeko Westerosa, Hodor svoj život definira kroz pomaganje drugima. Neupitno vjeran kući Stark, Hodor hrabro hodora sa svojim štićenicima, čak i kad bi netko manje plemenit stjerao i sjever i Starkove u krasan hodor.

  [​IMG]
  Jorah Mormont

  Hrabar, dlakav i zaljubljen preko ušiju, Jorah je Daenerysina rezidentna papuča. Prije bi si jezik pregrizao nego nju izdao. Sladak mali Hufflepuff.


  ~ RAVENCLAW ~

  [​IMG]
  Tyrion Lannister

  Odbačen od strane oca, podcijenjen na svakom koraku, Tyrion je unatoč tome iznimno spretan, sposoban i inteligentan. Slab na bogalje, kopilad i slomljene stvari, Tyrion voli čitati, posjećivati kupleraj i ne bivati osakaćen.

  [​IMG]
  Sansa Stark

  Veliki ljubitelj knjige, posebice ako je o hrabrim vitezima i bujnim djevama, Sansa je prisiljena snaći se u okruženju jednako opasnom (ako ne i opasnijem) od onog na bojnom polju. S obzirom da je tamo stigla biciklom, treba joj malo vremena da se snađe. Srećom, mic po mic nauči ne sisat veslo, nešto što njenom ocu nikako nije polazilo za rukom.

  [​IMG]
  Bran Stark

  Toliko pronicljiv da mu dva oka nisu dovoljna, Bran možda nije bio najlukaviji kad se svojevremeno odlučio igrati voajera, ali ima neke skrivene mudrosti u momku koja se redovito manifestira u vidu proročkih snova.

  [​IMG]
  Tywin Lannister

  Dok bi se komotno mogao smjestiti u Syltherin zbog svoje ambicioznosti i pokvarenosti, ono što Tywina definitivno obilježava je njegov izniman intelekt, uz, dakako, potpunu beskrupuloznost i način proizvodnje zlata upitne efikasnosti. Vrijedan kao pčela, lukav kao lisica i brljiv kao ćure, nema toga što Tywin ne može – osim, eventualno, dobiti pet minuta mira na svom prijestolju.


  Što mislite o našem izboru? Klobuk daje prijedloge, ali na đacima je da sami odaberu u koju će kuću. Gdjegod završili, neki likovi iz Westerosa bi imali popriličan broj zajedničkih tema s onima iz Hogwartsa. Walder Frey i Argus Filch bi, primjerice, mogli na finu produženu kavicu.

  Vezane teme na forumu:
   
  Rin, Ivanhoe i Lord se sviđa ovo.
Perpetuum mobile
Autor. Vizionar. Snovoklepac. Plagijarist.
porta2_tags:

Podijelite ovu stranicu