1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest

Lemuria: Početak

Rasprava u 'Krčma ~Pod Zmajevim Krilom~' pokrenuta od Lord, 26. Srpanj 2016..

 1. dorca vorbarra

  dorca vorbarra Kiss me

  "krvavih mi drenjina", progunđa rama sebi u bradu. "monstrum, gušter, a sad ovo...nesreća u staklani, što li?"
  Bude mu malo žao Krasaza pa doda: "Bilo je veliko i jako ljuto. kad smo ga...ovaj...ubili, istopilo se a u lokvi je ležala gušterica. pomaže? Možemo pričati uz put", mahne i krene za Knutom.
   
 2. Ur-Quan

  Ur-Quan Moderator svoga Inboxa Illuminati

  "Neobičnost. Spremni ste primiti stranca u svoj krug? Nebitno. Mislim da je vaša kompanjonka opet u sličnoj nesreći. Nije prva - ali pokušajmo riješiti razlog pa da bude zadnja? Razumno - mislim da jest, nemaju razloga ne prihvatiti. Krenimo."

  Kod Krasaza, nakon što je krenuo za vama, mogli ste primjetiti težinu hoda - neobičan korak, prošaran nepravilnostima, je graničio šepanju - te se on zaustavio.

  "Nerazboritost. Uzbuđenost. Nemar. Samo trenutak, novopečeni kompanjoni. Promjena."

  Njegove ruke, okovane prstenjem - za koje se nakon kratke inspekcije, vežu niti raznih metala, uzorkom ne mnogo drukčijim od paukove mreže - krenuše lagano treperiti zlatnim svjetlom dok je prelazio preko koljena. Miris hrđe preuzme prostoriju, a neobičan zvuk odjekne mnoštvo puta od rubove spilje. Držanje ovog neobičnog suputnika se, ipak, popravi. On vas nastavi pratiti, ovaj put bez ikakve očite mane.

  "Nastavimo."
   
  Strahozec se sviđa ovo.
 3. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Thax nije prva kažeš?" Knut upita Krasaza.
  "Reci nam što znaš o tome jer kako i sam vidiš, mi ne znamo puno" reče Knut i dalje hodajući prema naprijed, a zatim se okrenu prema Krasazu "Što se tiče primanja stranaca... snaga je u brojevima... dokle god su ti namjere časne", zatim opet nastavi čvrstim korakom hodati naprijed.
   
 4. Ur-Quan

  Ur-Quan Moderator svoga Inboxa Illuminati

  "Kreaturu pratim već neko vrijeme. Uzrujanost. Ista je razlog zašto sam uopće došao ovdje. Moja enklava je uništena od strane iste. Bijes. Mjeseci istraživanja otišli u pepeo. Zanimljivo okretanje fraze, heh, jer je sve doslovno eksplodiralo. Zabavljajuće. Ali, najzad, našao sam tijelo jadnice koja je bila 'preuzeta' kao biće. Ispravljanje. Našao sam njene kosti."

  Krasaz odahne, te njegov kašalj protrese zidove svojim intenzitetom. Nakon njegovog dubokog udisaja, uz koji vam se učinio zvuk žuboreće vode, nastavi. Tijekom svega toga nije nimalo promijenio tempo - otkrivajući neobičnu staloženost.

  "Nakon pronalaska još kojeg tijela, morao sam isprobati nesigurnije metode. Sažaljevanje. Ovo je prvi put da čujem da je tko bio živ unutar čudovišta. Poanta. Na kraju, izvori mi tvrde da je biće nastalo i dolazi od mjesta iza zida. Ove spilje su nekada zaobilazile prvi zid. Tuga. Ali ne više, morat će se pronaći drugi put. Biće je vjerojatno u istoj nesreći, osim ako ne zna za alternativu. Zna li? Teško je otkriti."
   
 5. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Eksplozija!? Pepeo!? Aresa mu!!! Tako sam ja pronašao svoju..." Knut nakratko zastade pa nastavi uznemirenim glasom "kuća je bila u pepelu, našao sam samo kosti. Mislio sam da je požar ali običan požar ne ostavlja takve tragove... temperatura je bila previsoka..." Knut nakratko ponovno zastane pa nastavi "Sluz, tragovi crne sluzi... prokletstvo! Kako se nisam prije sjetio. To, To je bila zvijer! Zar je moguće? Zvijer mi ju je uzela!? Zvijer mi ju je uzela!! Nju? Zašto Nju??" Dok je govorio, suze potekoše iz Knutovih očiju, on ih brzo obriše nadajući se da ostali nisu vidjeli. "Pronaći ću tu zvijer i onoga tko stoji iza toga, tako mi Ares pomogao!!!" zareža Knut stiščući šake. "Osvetit ću te prije nego se ponovno sretnemo!" tiho prozbori Knut i zatim nastavi hodati ubrzanim korakom.
   
 6. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Tunel je bio dugačak i naporan za hodati. Stajali ste nekoliko puta, ne znajući jer dan ili noć. Jedino što vam je put osvjetljavalo je hrpa baklji koje je Krasaz postavio u svojim lutanjima, kao i veliki znak na kojem je pisalo "NE DALJE".
   
 7. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Amo nazad reče sand
  Probajmo se vratit u kolibu pa šumom doć do zida
   
 8. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Stani Sande! Zar ćemo sad odustati i vratiti se nazad samo radi nekog natpisa?
  Ja kažem da nastavimo putem kojim smo krenuli!" Knut reče suputnicima.
   
 9. Ur-Quan

  Ur-Quan Moderator svoga Inboxa Illuminati

  "Nerazborito. Ja sam postavio ovaj znak. U blizini je prijelaz, nisam ga koristio. Nesigurnost. Nepouzdanost. Nestabilnost."

  Krasaz predahne, očito u nedostatku riječi. Dok ga čekate da prozbori, rukama gesturira u zraku, pokušavajući pronaći objašnjenje. Pokreti su veoma uštogljeni, kao da nosi teški čelični oklop - ali tijekom dubljeg razmatranja nastavi sa govorom.

  "Pokušati ću objasniti, iako su oni preniskog znanja da razumiju. Možda me iznenade? Možda ne. Pokušati vrijedi... Valjda. Nada."

  "Iza ovog znaka prolazimo ispod zida. Neugodnost. Područje prvog obruča je jako neugodno. Sam sam došao do njega, pa sam morao odustati. Razočaranost. Imam zamaman intelekt, ali samostalnost ubija iza ove granice. Otkrivenje. Zvijer! Zvijer mora da je trebala razumno biće da bi prošla dalje. Nova saznanja, potreba za razmatranjem..."

  Još jedna pauza, ovaj put duža. Razuman čovjek bi izgubio strpljenje, ali u tom trenutku Krasaz nastavi.

  "Dakle, iza granica, moramo biti mentalno svjesni jedni drugih. Svačija volja se manifestira, fizičko gubi važnost. Jedna, neovisna osoba - lako se izgubi u kaskadi vlastitih uvjerenja i strahova. Grupa, svjesna jedni drugih - ima neku šansu za proći dalje, za natjerati svoju volju zajedno s tuđom - pronalazeći ono što je stalno. Nepouzdanost. Jesu li dovoljno svjesni sebe da mi pomognu? Nisam siguran. Pokušati vrijedi. Dakle, jesmo li spremni ići dalje i riskirati male probleme? Mali problemi su potpuno uništenje tijela i duše, ali to oni ne moraju znati. Krenimo?"
   
 10. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Stan malo. Kraso ti želiš reć da moramo spojit umove kamo bi prošli ispod zida ovuda?
  Ja sam za nema šanse
   
 11. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Slažem se, idemo nazad u kolibu" reče Knut.
   
 12. Ur-Quan

  Ur-Quan Moderator svoga Inboxa Illuminati

  "Neznanje. Zbunjenost. Niste me shvatili, iza zida nas to čeka - prošli ovuda ili ne. Ovaj tunel je nekada vodio do vanjske strane zida, ali je utjecaj... nazovimo to tminom... tmine, preuzeo njegove stijenke - pa možemo proći sami zid."

  Krasaz zastane.

  "Čekajte, novopečeni kompanjoni. Nisam vas to upitao. Nemar. Koji je vaš razlog, vaša vodilja, preći preko zida?"
   
 13. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Čini se da ipak nemamo izbora. Moramo ovim putem, pa kako bude." ravnodušno reče Knut imajući zvijer, osvetu i nestalu suputnicu na umu.

  "Ja sam sanjao neimenovanog boga i poziv da prijeđem zid, mislim da i ostali imaju slično iskustvo" odgovori Knut Krasazu.
  "...Nego, da ja tebe nešto pitam. Što je to s tobom? Sav si čudan, oprosti na iskrenosti, ali jesi. Čudno se krećeš, još čudnije govoriš... Osim toga koja je tvoja priča?" upita Knut usmjeravajući prodoran pogled prema Krasazu.
   
 14. Ur-Quan

  Ur-Quan Moderator svoga Inboxa Illuminati

  "Sumnja. Ispitivanje. Odgovoriti ću, koliko me volja, na tvoja pitanja. Ja sam čovjek posvećen znanosti. Razbijanju granica, pronalasku novoga. Jednostavnost. Svođenju ovog svijeta na što manje elemente. Zanimljivost. I posmatranja sudjelovanja i interakcija tih elemenata."

  Zagrne jedan rukav, koji otkriva kako prstenovi ne obuzimaju samo njegove prste, već deblje i šire prstenje poput okova prati njegovu podlakticu, tri do četri velika prstena povezana sada debljim komadima metala. Ispod njih je ruka koja izgleda krhko i boležljivo, ali ne slabo.

  "Nažalost, tvari nisu sklone predaji. Njihov odgovor je upisan na mojoj koži. Žrtva. Cijena koju sam spreman platiti, vjerojatno još višestruko više, vokacija vrjednovanja varijabli. Od materijala moga istraživanja, ostalo je još malo. Tuga. Ništa doli pola tuceta Palnica, pola tuceta Lomnica i jedna Zavijača. Nisam imao priliku raditi na novima, ni tvari. Šteta."

  Krasaz nabrajajući tapne na nekoliko mjesta na sebi, uglavnom oko prsa i remena, te slegne ramenima pred kraj.

  "To je moja priča. Jednostavno. Čovjek od znanja i znanosti, ovdje da uhvati zvijer. Zadovoljavajuće?"
   
 15. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Zadovoljavajuće!" odgovori Knut, zatim doda "Svi plaćamo cijenu svoje vokacije na neki način."

  "Ako smo spremni, da krenemo?" upita Knut suputnike.
   
 16. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Teško ste shvaćali, osim Sanda što je Krasaz htio reći, ali uskoro ste mogli vidjeti na svoje oči. Tunel je u jednom trenutku počeo plesati poput plamena pred vašim očima kako bi samo uz žubor materije koja propada ni u što završavao u tmini.

  Izgledalo je zastrašujuće, a Sand je sve više počinjao shvaćati kvalitet prostora na kojeg su naišli.
   
 17. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  Knut je promotrio tunel i sve što se događa. "Čudno" reče sa nekim strahopoštovanjem ali je i dalje bio odlučan da nastavi put.

  "Što nam je činiti? Samo zakoračiti kroz ovu... pojavu? Pojedinačno? Svi skupa?" Knut upita suputnke.
   
 18. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Ove mračne slike koje je vidio ispred sebe prizvale su u Sandu mračne misli. Prisjetio se borbe protiv planinskog kiklopa koji mu je tom prilikom ubio najbolje prijatelje a Sand se uspio izvuć pukim slučajem sretnim ubodom u kiklopovo oko
   
 19. Koviljka

  Koviljka Izgleda kako je i tebi previše slova u abecedi

  Deca, nujte se vi ljutiti, ali ja moram sutra zaliti pjevajuće paprike.
  Ostat ću s ove strane da vas dočekam ako se trebate vraćati.
  Meni se od ovoga mjesta diže perje na repu.
   
 20. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Šteta što nećeš s nama" odgovori Knut. "I neka nas čeka obilna meza kad se vratimo" dodao je.
   

Podijelite ovu stranicu