1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest

Lemuria: Početak

Rasprava u 'Krčma ~Pod Zmajevim Krilom~' pokrenuta od Lord, 26. Srpanj 2016..

 1. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Kakav si ti to bog kad nemoš stvorit litru rakije
  Ja ovom niš ne virujem
   
 2. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  "Kako da to objasnim, a da razumijete...iako niste nešto preposebni vaša energestka prisutnost koju širite dok ste zajedno vam daje mnogo više mogućnosti da uspijete u ovom pothvatu. Smisao cijelog življenja u ovome svijetu je pokušati povećati šansu uspjeha i nadati se da će tako biti."

  Pogledao je Sanda poprijeko: "Kao na primjer ovaj čovjek koji traži litru rakije."

  Odjednom se rakija stvori u Sandovim rukama, krasne žućkaste boje i opijajućeg mirisa, a prije nego ju je uspio nagnuti ona je nestala iz njegovih ruku.

  "Dakako, neki su uspješniji u tome od drugih. Kao na primjer oni koji su me svojim lukavstvom zatočili između zidova. Ali vi možete proći kroz njih. Naravno neće biti jednostavno. Ali upravo ste si skratili put na prilično opasan način. Između drugih zidina je zarobljena eterična masa zvana Bean Sidh, prorok kraja svijeta. Dok sam ga uspio zarobiti u lance, ipak su me uspjeli zatočiti između 6. i 7. zida gdje se trenutačno nalazimo. Vi možete proći, ja ne."
   
 3. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Znači ako porazimo magove ti si slobodan?
   
 4. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  "Nažalost ne. Polažem svakako nadu u to da ćete naći nešto što će mi pomoći. Ja sam besmrtan, vrijeme mi ne znači ništa, jednom će zidovi propasti, s vremenom će oni koji su postavili ovu vradžbinu na mene umrijeti - ali prije nego se to dogodi, zvijer bi mogla progutati sve."
   
 5. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Hm" reče Knut prolazeći rukom kroz bradu. "Je li ono biće protiv kojeg sam se borio u tunelu jedan od tvoje braće?" dodao je.
  Zatim pogleda Neimenovanog Boga u oči i ne čekajući odgovor na prva pitanja ponovno poče govoriti "Kažeš da su tvoje moći urođene, da bi sama spoznaja tvog imena razorila naš umu, da si svevječan. A opet kažeš da su te magovi, koji su sve moći morali naučit, nadmudrili i zarobili. Tebe, beskonačno biće neizmjernog znanja i mudrosti. Kako je to moguće? Što nam ne govoriš?"
   
 6. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  "Nije stvar u tome što ne govorim, već što ti ne shvaćaš. I ja sam samo život poput tebe, u drugom obliku. Ne postoji život koji je neizmjerno savršen u toj mjeri da ga se ne može nadmudriti ili nadjačati."
   
 7. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Reci mi još jednu stvar" reče Knut. "Jesu li ti magovi odgovorni za zvijeri koje za sobom ostavljaju crnu sluz i koje otimaju ljude?" upitao je.
   
 8. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  "Ako te zanima, ne otimaju ljude baš. Setijani su jedini koje se mogu oformiti u taj oblik tako da oni koji su pod kaznom određenom doživljavaju takvu sudbinu."

  Pogledao vas je sve polaganim pomakom glave: "Zanima li vas još što?"
   
 9. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Ako se mene pita, nakon počinka možemo krenuti dalje" reče Knut.
   
 10. dorca vorbarra

  dorca vorbarra Kiss me

  "Ni bogovi nisu što su nekad bili", promrmlja Rama. Ustajući uz krckanje iz sjedećeg položaja koji je zauzeo na podu dobaci NB-u. "Dočaraj nam nešto uza okrepu i te šatore koje si obećao, pa da krenemo nakon odmora"
   
 11. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  "Ako tako želite.", odgovorio je tihim tonom glasa. Uz lijeni pokret ruke uputio se prema svojem šatoru, a kraj njega se stvorila jurta dovoljne veličine za desetak osoba. Unutra je stajao stol, prepun pečene junetine, svinjetine, piletine, puretine, a moglo se naći i kozica, školjaka, ribe, kuhanog krumpira i raznog povrća i voća.

  Veliki švedski stol je primamljivo izgledao, a nekoliko talenata punih vina i rakije bili su horizontalno naslagani jedan, na drugoga.
   
 12. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Hoće li i ovo nestati kad krenemo jesti kao i Sandova rakija" Knut upita s nevjericom u glasu.
   
 13. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  "Jedino ako budeš smarao.", otpilio je Neimenovani Bog.
   
 14. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  Knut slegnu ramenima zatim priđe stolu, uze svinjetine, junetine i povrća te krenu jesti kao da danima nije jeo.
   
 15. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Njem njam
  Mljac mljac
  Srk srk
  Mljac njam
   
 16. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  Nakon što se najeo, Knut se smjesti u poluležeći položaj i promotri suputnike.
  "Drugovi, mislim da vas sad već mogu tako zvati, što vi mislite o ovome? Prošli smo nekoliko zidova, no sad nas čeka još teži zadatak.
  Kakve su nam šanse protiv magova? Što mislite o neimenovanom bogu i cijeloj toj priči?" Upitao je Knut suputnike.
   
 17. Ur-Quan

  Ur-Quan Moderator svoga Inboxa Illuminati

  "Nedorečeno." odgovori Krasaz kroz polagano i temeljito razsjecanje hrane, "Misterij. Manjak logike. Previše promjenjivih stvari koje se mijenjaju van dometa." nakon što je isjekao par komada mesa i povrća, počne se zabavljati sa svojom maskom.

  "Mislim da cijela situacija zahtjeva još posmatranja."

  Nakon zaključne rečenice, skine masku i par metara oko njega se osjeti jak miris egzotičnog bilja - rijetko koje od njega bi prepoznao netko bez iskustva u travarstvu - te počne jesti polako. Njegova brada je skoro kontrasna, čvrsta i odlučna vilica na nehajućem licu. Hranjenje mu nije trajalo dugo, te je u roku minuta maska opet bila na licu - bez nje nije ni progovorio.
   
 18. dorca vorbarra

  dorca vorbarra Kiss me

  rama je jeo polako, sistematično, kao da loži peć za topljenje bakra. kad je završio, spustio je ruke u krilo. "Šanse? Da ne postoje ne bismo ovo radili, pretpostavljam. A kakve su, ne možemo ni pretpostaviti kad bog ne zna", zijevne.
  Ja ću na spavanac prije polaska, a vi kako hooćete", ispruži se na najbližu mekanu površinu i zahrče.
   
 19. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Svi ćemo umrit prije il kasnije. Bolje da biram kad i gdje
  Rekavši to Sand zagrli mješinu rakije i ode s njom u krpe
   
 20. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  Dok su svi spavali Knut pokupi sve preostale vrčeve s rakijom i istrese ih u pijesak ispred jurte, a zatim ih napuni vodom iz valova u kojem se pojio onaj čudnovati konj.
  Vrati nazad vrčeve i kroz šapat prozbori "hehehe, ujuto će bit veselo", a zatim sa smješkom na licu vrati se nazad na počinak.
   

Podijelite ovu stranicu