1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest

Lemuria: Početak

Rasprava u 'Krčma ~Pod Zmajevim Krilom~' pokrenuta od Lord, 26. Srpanj 2016..

 1. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  Knut obuzet Aresovom snagom u zraku se okrene tako da se prilikom udarca dočeka na noge.
   
 2. Ur-Quan

  Ur-Quan Moderator svoga Inboxa Illuminati

  "Šuti. Ne opiri se. Smirenje."

  Krasaz je gledao u projektil koji je išao prema portalu, udarac je bio neminovan.

  "Prati, otvoriti će se. Spremi se za proć."
   
 3. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Sand se poslužio štapom kao motkom da se dovede na putanju koja vodi prema portalu nakon čega se sklupčao u kuglu pa zapovjedio odjeći da se stvrdne kao kamen oko njega
  Zatim je transmutirao štap u omanjeg ovna kojeg je gurnuo ispred sebe
   
  Posljednje uređivanje: 1. Rujan 2016.
 4. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Projektili i udarci su uzrokoviali da zid zapleše poput stakla kojemu je idealno pogođena frekvencija. Valovi su se rasprostrli u sve smjerove, samo da bih ih magična implozija vratila nazad prema portalu koji se uz buku kakvu je rijetko tko čuo otvorio. Zabljesnula vas je svjetlost, a tijela i prostor oko vas se počeo izduživati.

  Par sekundi je prošlo, avama se činio kao san. Bili ste na nekoliko mjesta u isto vrijeme, hvatali ste dah, a uzvici zbog pretjeranog naleta adrenalina lomili su se u prostoru oko vas i ostajali u bespuću međudimenzije.

  Uskoro vas je portal izbacio na drugu stranu zida i zaronili ste u mekani pustinjski pijesak. Usta su vam bila puna istoga, zavukao se u svaki dio odjeće, u bradu, u kosu, u oči.

  Pogledavši oko sebe vidjeli ste samo beskrajnu pustinju, a bijeli zid (koji po redu, ne znate) blistao je izdižući se iznad fatamorgane.

  Blizu vas nasred ničega stajala je jedna jurta i neobično biće koje je posjećalo na konja, ali sa grbom. Osedlano pilo je vodu iz velikog valova.
   
 5. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  Knut izvadi lice iz pijeska i poče pljuvati te tresti glavom kako bi se riješio pijeska iz ušiju, kose i brade, a zatim je rukama protrljao oči.
  Kada se donekle riješio pijeska sjede kako bi malo došao sebi. "Prokletstvo!" rekao je još uvijek pod dojmom bitke s bićem, zatim nenadanog i neočekivanog jurenja prema zidu te konačno ovog pijeska. "Jeste svi dobro?" upitao je suputnike nastavivši sjediti.
   
 6. dorca vorbarra

  dorca vorbarra Kiss me

  Uspravivši se u sjedeći položaj, rama se prepipa na brzinu. "Čini sed aje sve na mjestu", odgovori. Potom se osvrne oko sebe. "Ne sjećam se ovakvog predjela u našem kraju. Bit će da su nas Bogovi poslai na put. A kao da imamo i društvo", pokaže palcem prema šatoru i živinčetu.
   
 7. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Sand se oprezno poput ježe otklupčao iz svoje kugle i oprezno promotrio okolicu. Na svoju žalost vidio je da su svi preživili. Uspravio se i potražio mješinu s rakijom
   
  Lord se sviđa ovo.
 8. Ur-Quan

  Ur-Quan Moderator svoga Inboxa Illuminati

  Uz težak hropot, ustala se sada manje grimizna figura iz zagrljaja dine. Uz jake zamahe, tresao se pijesak iz ogromnog kaputa. Uz šapat, boja krvi, prolivenog života, nevinost, sunce, bljesak i odboj, bljesnula je transmutacija, te je sada Krasaz bio pokriven bijelim lepršajućim okvirom.

  Hroptao je još malo dok nije iskašljao i zadnje komadiće pijeska, a uz težak korak pridružio se suputnicima.

  "Veselje. Razlog za veselje. Moji suputnici su se pokazali boljima nego očekivano, moram ih pohvaliti. Uspjeli smo!"
   
 9. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Ima li iko pojma koja je ovo bezbožna i suha zemlja bez rakije
   
 10. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Aresa mu, jesmo, uspjeli smo!" Odgovori Knut.
  "Možda u šatoru ima rakije" dodao je kimajući glavom u smjeru šatora.
   
 11. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Gledali ste oko sebe, a dine su se poput porskih valova ili zmija izvijale u daljini. Ove, vama bliže, nisu ostavljale takav dojam iako ste mogli popratiti da se zaista kreću tako.

  Ulaz u jurtu je bio prekriven teškim komadom kože koji se viorio na vjetru otkrivajući tamnu unutrašnost, svijeću koja je gorjela slabašnim plamenom, ali dovoljnim da otkrije lik unutra.
   
 12. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Ušli ste polaganim korakom da vidite što se unutra krije. Ulaskom ugledali ste starca sijede brade, koji se pogrbio nad kotlom u kojem je plivalo štošta čudno. Obučen u krpe, činilo se kao da se nije kupao godinama, a sloj prljavštine po njegovoj koži to je dodatno potvrđivao.

  Začudo, nije smrdio kao što biste očekivali, a kosa mu je iako neraščešljana bila poput svile. Starac se nimalo agilno krenuo oko sebe kako bi vas probio oštrim pogledom.

  "Toliko ste spori da to nije za povjerovati! I ne mogu vjerovat da ste baš kroz tunele išli. Nisu li vam bake pričale priče o čudovištima koji se kriju s one strane zida?!"
   
 13. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Vi znate za nas?" Knut začuđeno upita starca pogledavajući u suputnike.
   
 14. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Ako znaš ko smo i što smo onda znaš i da volim rakiju. Mješinu na sunce ili ćeš dobit po tikvi
   
 15. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  "Ti Sande prekini s tim pizdarijama trebat će ti čist um da možeš nastavit dalje, a ne kakva tinktura od fermentiranog voća. Da, naravno da znam za vas.", starac je stao odjednom duboko udišući i izdišući.

  "Ispričavam se. Ova ljudska forma ima svoje zakonitosti koje je nemoguće nadići. Ja sam vam se javio u snovima. Pogledajte, pred vama stoji Neimenovani bog. Niste to baš očekivali zar ne?", izgovorio je tu rečenicu uz sarkastično gađenje na licu.
   
 16. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Kako se zoveš?
   
 17. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Zašto mi? Koja je svrha našeg dolaska?" Knut se pridruži Sandu s pitanjima.
   
 18. Ur-Quan

  Ur-Quan Moderator svoga Inboxa Illuminati

  Krasaz je tiho pratio šta će neobična prikaza reći... čuo je njen prvotan poziv, dok je provodio analize tragova čudovista, u alkemički pojačanim vizijama - iako ih je prvo odbacio poput smetnji. Sada ga je zanimalo šta će se desiti sa ovim "božanskim" bićem.
   
 19. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  "Sad sam rekao da sam Neimenovani Bog, možeš to smatrati mojim imenom Sande jer bi te izgovaranje mojeg stvarnog imena ubilo. I to samo zato što ga ne možeš obuhvatiti svojim umom."

  Okrenuo se prema Knutu: "Zašto ne vi? Mora li sve na ovome svijetu imati smisla? Kao na primjer ovo prokleto područje u kojemu sam zapeo. Joj, morat ću vam dugačku priču ispričati."

  Starac se smirio, duboko udahnuo zaklopio oči te ih mirno otvorio zagledavši se u neodređeni smjer.

  "Bilo je to prije dosta vremena. Bogovi su plutali beskrajem svemira. Nismo znali tko smo, što smo, tko nas je stvorio i zašto. Samo smo znali da smo direktno nastali kao poslijedica nagomilavanja ogromne količine energije koja je stvorila sve što vidite oko sebe. Plutali smo eonima, gledajući kako se svjetovi stvaraju do trenutka kada sam pronašao život.", zastao je da udahne.

  "Bili ste u mnogočemu slični nama, samo...kako da to postavim - glupi. Trebalo mi je jako dugo vremena da vas shvatim i, ironično, tek kad sam proklet u ovo ljudsko obličje imam velikih problema s time. Shvatio sam da volite moć, da patite duboko i odlučio sam vam pomoći. Ali jedna pametnija rasa je vrlo brzo ovladala vještinama koje su meni i mojoj braći inherentne. Urođene. Radim to kao što vi dišete. Ovi su morali to učiti."

  Vjetar je zapuhao u tišini otkrivenja ovakvog znanja. Svjesni ste bili da ste rijetki, ako čak ne i jedini koji imaju priliku ovo čuti i doživjeti.

  Starac je nastavio: "Oni su ubrzo četvoro moje braće zarobili u obličje toliko deformirano da mi se gadi sam pogled na njega. Susreli ste ih nedavno. Moja moć je opala isto kako su mene zarobili u ovaj ljudski oblik, te sam, pojeden krivnjom, javljao se i pomagao ljudima u ime njihovo. Razlog zašto sam vas zvao je da mi pomognete. Osvetite moju braću. Idite u toranj i svrgnite 7 magova. Imate i vi dobar razlog za to. Uništit će svijet. Njihovo vjerovanje jest da se svijet mora preporoditi, da mora izgorjeti ili biti progutan velikom vodom kako bi se iz njega moglo izroditi nešto novo."

  Sjeo je na obližnju kutiju odmoriti, te je podigao glavu: "Možete tu prespavati, još imam nešto snage da manipuliram sa stvarnošću oko sebe. Mogu vam stvoriti jurte, poput moje."
   
 20. dorca vorbarra

  dorca vorbarra Kiss me

  "Zašto mi", upitao je rama stisnutih očiju. "Mislim, zašto baš mi? što je tako posebno u nama nekolicini? Ima toliko ratnika, kraljeva, heroja, čarobnjaka. a ti si odabrao nas dronjavce", raširi ruke. "Možda zato što misliš da nemamo što izgubiti?"
   

Podijelite ovu stranicu