1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest

Lemuria: Početak

Rasprava u 'Krčma ~Pod Zmajevim Krilom~' pokrenuta od Lord, 26. Srpanj 2016..

 1. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Sand se napokon trznio i odlučio rrazgledat situaciju i prostor oko sebe trećim okom. Nije se previše iznenadio da je sve oko njeg iluzija koju stvaraju on i suputnici. Skupio je svu snagu i usredotočio se na pronalaženje izlaza iz ove zamke.
  Onda je vidio Krasu kako se pleska da dođe sebi dok još ima kome.
  Vidio je i da Knut ima neki blagoteleći pogled i da ne zna dije pa mu odluči prilipačit jednu "ćaćinu" kako je zovu.
   
 2. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Iako naviknut, Sand nije očekivao ovakvu pojavu. Shvatio je da je magično stvorena kako bi zauzdala to biće koje je vidio ispred sebe, a čija je aura bila blagorečeno zastrašujuća. Ubrzo je shvatio gdje se nalaze i o čemu se tu radi.

  Biće se poigravalo s njima, a čim je shvatilo da postoji netko tko vlada magijom usmjerilo je svoje energije prema njemu. Sand je ostao nepomičan na mjestu, paraliziran čak unatoč najboljim namjerama da izbavi Knuta iz tog stanja uma.

  "TVOJA VRSTA. NE VOLIM TVOJU VRSTU.", snažan glas zatitrao je prostorom.
   
 3. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  Dok je plutao prema ništavilu svog postojanja, Knutu se ukaže "Ona". Prvo mu je bilo drago da je ponovno vidi, vizija je izgledala tako stvarno, no djevojka zatim progovori Aresovim glasom: TRGNI SE! TVOJA SLUŽBA JOŠ NIJE ZAVRŠENA!!!
  Te riječi su u Knutovoj glavi toliko glasno odzvanjale da mu se slika pred očima počela tresti i oscilirati. Slika djevojke se počela raspadati kao da je od stakla. U tom trenutku Knutova svijest se oslobodi.
  Knut se trgnuo, vidio je da lebdi prema vlastitoj propasti. Ali znao je da se ne smije predati, ne smije odustati, do zadnjeg. Pogledavao je oko sebe, shvatio je da je ona livada i sve ostalo bila iluzija, čak i njegovo lebdenje je bila iluzija jer su ga zapravo tanke sajle, gotovo nevidljive oku i spojene na koloture iznad njegove glave nosile prema ždrijelu tog bića.

  "U redu, vrijeme je da se oslobodim" pomisli Knut. Isukavši oba mača zaljulja se na sajlama, presječe ih te doskoči na obližnju platformu, nedaleko od one gdje je bio Krasaz. Zatim se okrene prema biću i reče "Nećeš prokletniče!"
   
 4. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Sand i Krasaz su gledali kako se Knut u svojoj nesvijesti trga. Tijelo mu se počelo pomicati sve snažnije.

  A u njegovoj glavi je potpuno druga priča nastupala. Biće se oslobodilo okova uz grmljavinu čelika.

  "BORI SE AKO ŽELIŠ, ALI ZNAJ. NIŠTA TIME NE MIJENJAŠ."
   
 5. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Ti ne razumiješ." odgovori Knut sa smješkom na licu.
  "Ja nemam što izgubit. Želja za osvetom je jedino što mi je preostalo" dodao je.
  "Pripremi se!" reče Knut isukavši mačeve, a zatim se iz sve snage zaleti na biće.
   
  Posljednje uređivanje: 27. Kolovoz 2016.
 6. dorca vorbarra

  dorca vorbarra Kiss me

  '"Krvave mu plave snopove", zadera se Rama, vadeći oblutak veličine pšake iz torbe. Stisnuo je oči i prizvao sve vatre kojih se mogao sjetiti, pokušao njihovu srž prenijeti u kamen, a zatim uz krik "nek ti Ares da što zaslužuješ!", zavitlao kamen u ždrijelo zvijeri.
   
 7. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Silina sukoba vas je sve izbacila iz iluzije. Plutali ste u tmini, u beskraju pojedenog prostora od strane okovane zvijeri.

  Rama je instinktivno reagirao i bacivši eksplozivni kamen na biće, ubrzo je shvatio da konvencionalni napadi ne mogu učiniti ništa.

  Knut se još uvijek valjao u zraku nošen primordijalnim magičnim energijama koje je i Sand osjetio. Potpuno su ga blokirali od bilo kakvog pokreta, a osjećao je mržnju koja je plamtjela iz bića usmjerena na njega samoga. Kao da ga je plamen mržnje njegove izgarajući uništavao polako.

  "TAKVI KAO TI STE ME STAVILI OVDJE DA PATIM.", zagrmio je glas poput marširajuće vojske u teškim oklopima u Sandovoj glavi.

  Knut je u svojem bunilu uspio isukati mač i činilose da vitla njime po zraku. U njegovoj glavi druga priča. Krakovi su letjeli na sve strane, a on se već umora borio do zadnjeg trunka snage koje je posjedovao. Nekoliko krakova je uspio odsjeći, a previše skoncentriran nije ni primjetio da drugih nema.

  Shvatili ste ubrzo koliko je ovo biće zapravo snažno. Na desno vam je stršio zid i na njemu udaljena mrlja koja je podsjećala na vrata. Knut je u nesvjesti, Sand paraliziran.
   
 8. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  Knut se borio protiv bića upregnuvši sve svoje ratničko iskustvo, znanje i borilačke vještine, ali je sve više bivao na izmaku snage. Biće je prejako, premoćno no Knut nije htio odustati.
  "Proklet da si mračni stvore!" ljutito doviknu biću. "Za tako moćno biće našao si slab plijen, nekoliko putnika! Zar ti to nije ispod časti?" dodao je.

  "<Pokušaj uvjeravanja> Što želiš uopće? Zašto si ovdje?" Knut upita biće.

  Zatim se Knut u mislima obrati Aresu: "Arese daj mi savjet kako da porazim ovo biće. Rekao si da moja služba nije gotova, no zasigurno izgleda kao da je kraj blizu. Moja snaga i vještine nisu dovoljne u ovoj bitki"
   
 9. dorca vorbarra

  dorca vorbarra Kiss me

  'Ostat će od nas souvlaki bez tzatzikija ako ovako nastavimo'. pomisli Rama. "Krasaz !", dovikne najnovijem članu grupe. "Zgrabi Knuta, ja ću starog pa se otisnemo prema onim vratima...ako su vrata!", zamahne rukom prem asvijetloj mrlji na zidu, te se baci na Sanda
   
 10. Ur-Quan

  Ur-Quan Moderator svoga Inboxa Illuminati

  Krasaz je analitički prosmotrio situaciju, te je jednostavno analitički zaključio... "Povlačenje. Nevolja. Distrakcija. Ideja stoji, Rama, povlači se."

  Povlačeći iz dugog kaputa bakreno-stakleni cilindar, upregne transmutaciju da uradi ono što je već mnoštvo puta uradio. Radnja nije bila ništa simpatičnija, bez obzira na ponavljanja. Iskrica, plamen, pritisak, pucanj, ulje i vatra. Ovaj put je namjerno uranio izračun, nadao se da će imati dovoljno vremena.

  Jedna od njegovih Palnica mu je napustila ruku, bačena u smjeru grdosije - Krasaz se nadao da će eksplodirati dovoljno ranije da napravi distrakciju, zaklon - sumnjao je da će napraviti bitnu štetu.

  Nakon toga je ugrabio nesvjesno, samo trenutke prije konvultirajuće, tijelo Knutovo, te ga uz pomoć bestežnosti povukao za sobom. Pokušao je plivati kroz okružje, zamišljajući konzistenciju vode oko svojih pokreta.
   
 11. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Palnica je eksplodirala u zraku dovoljnom snagom (d13) da omete čudovište koje je bjesomučno pokušavalo proguatti to što se ispred njega stvorilo. Bljesak svjetla je ubrzo prestao, a ono je vidjelo dvojac koji vuče svoje suputnike prema vratima na zidu.

  Osjetili ste gnjev koji je bio opipljiv oko vas. Stvorivši tunel koji vas je okruživao, žestoka gravitacijska sila vas je povukla sve brže prema zidu. Ako ovom silinom udarite od njega, ostat će samo mrlja.
   
 12. dorca vorbarra

  dorca vorbarra Kiss me

  "Uffff", promrmlja Rama. "Evo nas između kamen ai zida. Kočiiiiii!", stisnuo je vjeđe i pokušao se koncentirati na usporavanje kretanja prema zidu.
   
 13. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Svi ste osjetili kako se nešto dogodilo, ali ne možete biti sigurni da je imalo efekta.
   
 14. Ur-Quan

  Ur-Quan Moderator svoga Inboxa Illuminati

  Krasaz se pronašao vukući sada konvulzirajuće tijelo sa sobom. Promišljao je o bacanju istog, ali ga je neman prekinula u toj misli. Panika. Nevolja. "Uznemirenje. Fatalna promjena okolnosti. Analiza. Sila, silu je lakše skrenuti."

  Krasaz se koncentrira, pokušajući ponukati i ovaj mrtvi teret da pokaže neku korist od svojeg internog prkosa. Pokušavajući preusmjeriti luk povlačenja da se iskrivi prema vratima i dopusti im "ljepši" indirektni udarac.
   
 15. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Sand se osjećao kao ovan za rušenje zidova
   
  Lord se sviđa ovo.
 16. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  @Ur-Quan Krasaz je primjetio kako se na zidu nalaze vrata uokvirena sa neobičnim simbolima. Sjetio se svojih dogodovština od prije i ubrzo shvatio kako se ne radi o vratima već o portalu.

  A portal se može aktivirati jedino magičnom silom bilo koje vrste i snažnim udarcem. Zid se sve više približavao.
   
 17. Ur-Quan

  Ur-Quan Moderator svoga Inboxa Illuminati

  Krasaz je u trenutku saznao šta mu je raditi, i nije mu bilo nimalo drago, ni malo.

  Pokušao je preusmjeriti magiju čudovišta transmutirajući njenu putanju. Namjerio je zavarati magičnu silu - i dalje će tehnički udariti zid.

  "Sila. Put. Gravitacija. Privlačenje. Smjer i hitac."

  Uz smjer sile je bacio jednu Lomnicu. Udar. Šok. Naboj. Izboj. Eksplozija i lom. Leteći projektil je poletio uz silu, ponukan brzinom. Nesigurnost ishoda. Otvori portal, barem smanji udar. Sjećam se loma kostiju. Neugoda. Mrmljao si je u facu dok je premještao Knutovu tjelesinu kao svoj štit.

  Pripremio se za udar.
   
  Posljednje uređivanje: 1. Rujan 2016.
 18. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Knut i Sand su se u momentu oslobodili utjecaja zvijeti. Knut je izgledao izglubljeno gledajući oko sebe, a kako mu se um tek sad počeo privikavati na brzinu kojom su išli, shvatio je da mu je pomalo muka.

  Sandu je u svakom slučaju bilo bolje, ako se to može reći u situaciji u kojoj velikom brzinom ideš prema zidu.
   
 19. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Prokletstvo! Što ja sad ovo?" viknu Knut zbunjeno vidjevši da lete prema zidu, a samo sekundu ranije borio se protiv bića svom snagom te doda "Kako da se zaustavimo?!"
  Onda je shvatio da ga nečije ruke drže. "Puštaj me, udarit ćemo u zid!" reče Knut istovremeno se pokušavajući osloboditi "zagrljaja" i pomalo očajan viknu "Arese! SNAGE!!"
   
 20. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Knutu su oči zasjale Aresovim plamenom, a žile mu po rukama iskočile (d18). Ipustio je krik kako mu je bilo teško zadržati snagu koja ga je preplavila. Osjećao se neuništivo.
   

Podijelite ovu stranicu