1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest

Lemuria: Početak

Rasprava u 'Krčma ~Pod Zmajevim Krilom~' pokrenuta od Lord, 26. Srpanj 2016..

 1. dorca vorbarra

  dorca vorbarra Kiss me

  "A što ćemo mi sada", okrene se rama ostalima. "ovo mjesto kao da su i bogovi napustili."
   
 2. Ur-Quan

  Ur-Quan Moderator svoga Inboxa Illuminati

  "Ove zidine su malo drugačije, pa znali ste to. Zbunjenost. Ne vidim zašto ste krenuli na put, ako ste mislili pokleknuti pred prvom preprekom? Zašto su krenuli uopće, jesu li možda poremećene svijesti? Neobičnost."

  Krasaz se približi granici tunela, te čučeći baci par kamenja preko iste, gledajući temeljito šta se s istima dešava. Od zadnjeg kamena transmutira malog glinenog goluba, koji - uz bljesak presijavajuće narančaste - pokuša proletiti putem koji bi tunel imao, da je još uvijek tu ili vidljiv.
   
 3. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Idemo naprijed! Eto što ćemo." odgovori Knut Rami. "Ne možemo sad odustati! Ja ne mogu, ne želim! Ako treba sam idem pa što bude." reče Knut suputnicima.
   
 4. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Silina Knutove emocije je bila dovoljna da proizvede smetnje u prostorvremenu. Tunel je zavibrirao s njegovim riječima, a vi ste vidjeli još jednog Knuta koji trči kroz tunel.
   
 5. dorca vorbarra

  dorca vorbarra Kiss me

  Rama pucne prstima. "Hej, a možda taj tunel zapravo vodi na površinu, na šumski proplanak pun cvijeća i leptira!", s nadom se zagleda u dubinu tunela.
   
 6. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  Ramine riječi na trenutak pobudiše Knutova sjećanja, slike lijepe djevojke i miris livadskog cvijeća preplaviše njegov um. Knut je stajao zureći u prazno s blagim osmjehom na licu.
   
 7. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Sand je stajao s glupim izrazom na licu
   
 8. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Tunel se opet promijenio tako da vodi prema van, a zapuhnuo vas je miris cvijeća, a par leptira se u spirali vrtilo oko stupa svjetla koji je probijao u tminu tunela. Ženski glas se mogao čuti kako poziva, a jedino je Knutu imalo smisla.

  Doduše slika se poremetila i poprimila nešto mračniji ton nakon Sandove reakcije. Smijeh se poduplao, odjekivao je prostorom, a vjetar je uz vlastitu brađu zapuhao nekoliko puta u trenutku dok su leptiri preskakali u prostoru.
   
 9. dorca vorbarra

  dorca vorbarra Kiss me

  "Nopa hajdmo", duboko uzdahnuvši, Rama zatvori oči, te nastojeći održati u mislima sliku šumskog rpoplanka, zakorači u ljujajući tunel.
   
 10. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  Knut bez riječi krenu za Ramom, slušajući poznati ženski glas.
   
 11. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  I proplanak se stvoriše pred vašim očima, šuma oko njega i golema livada koja je sezala u nedogled. Činilo se kao da tunel izlazi u prostor u kojeg ste zakoračili bez nekakvog primjetnog ruba.

  Ptice su cvrkutale, a negdje je potok žuborio dok se razigrani djevojački smjeh protezao u udaljenom lugu. Šapat se probijao kroz zrak i neobičnu tišinu proplanka: "Ovdje."

  Činilo se kao da je odjekivao.
   
 12. Koviljka

  Koviljka Izgleda kako je i tebi previše slova u abecedi

  Stojim i gledam kako odlaze. Teško mi je, ovi mutavci su skroz simpatični. Simpatičniji od onih prije, barem.
  Osim onog sviscakrasca koji me maznuo.
  Slika koja se načas pojavila zariva mi nož u srce. Bila sam i ja takva.
  Želim im reći, želim da znaju, ali zavjet mi vezuje riječi u grlu.
  Čekat ću. Možda se ovoga puta netko i vrati...
  Paprike tužno bruje, idem, idem...

  Okrećem im leđa i polazim prema izlazu u kolibu.
  Samo šapnem.
  "Buki vas pratio."
   
 13. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Sand je praznoglavo pratio krasu, ramu i knuta
   
 14. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Čujete li i vi ovo?" upita Knut. "Odakle dolazi?" dodao je.
   
 15. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  Knut se zaputio prema zvuku djevojačkog smjeha, osluškujući, ne bi li čuo odakle dolazi šapat.
   
 16. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Ne knuče! Zadere se Sand
  Ne silazi s puta! Drži pravac
   
 17. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  "Ha?!" trgne se Knut i stane. "Da, možda je bolje tako" odgovori Knut i nastavi putem kojim je Sand rekao.
   
 18. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Držali ste se puta, ali već sama Knutova misao je bila dovoljna da taj put povede prema izvoru glasa. On, nesvjestan po kakav je utjecaj potpao, nastavio je putem ne obazirući se na glas koji mu je sad svakim trenutkom sve više počeo odjekivati u glavi umjesto u prostoru.

  Naiši ste na jezero i nekoliko nimfi koje su plesale radosno, a Knutu se činilo da svaka ima njeno lice.

  Knut je pao na koljena kao bez svijesti, oči su mu se sablasno prevrnule, a iluzija ispred njega je prestala i više nije vidio potok ni nimfe.

  "GLEDAJ U PRAZNINU." , odjeknuo je glas kojeg je Knut jedino mogao čuti i uvidje da se zbilja nalazi ni u čemu. Jedino što je tamo postojalo osim zidova je ogromno biće, okovano za tminu stotinama lanaca koje su vezivale njegove krakove. Ogromna glava poput krune je visoko stršila a podno nje stotinu crvenih očiju koja su gledala svaka u svom smjeru.

  "GLEDAJ U PRAZNINU", oči su se usmjerile na Knuta, svih stotinjak, a biće je pokušalo krenuti prema naprijed. Djeliči stvarnosti su još plutali prazninom tu i tamo samo da bi krenuli lagano, kao i on, prema ustima biće koje je usisavalo stvarnost oko sebe.

  U šumarku na livadi gdje su se drugi nalazili, izgledalo je kao da se Knut grči u bolovima.
   
 19. Ur-Quan

  Ur-Quan Moderator svoga Inboxa Illuminati

  Nakon što su njegovi kamenčići potvrdili da je put pravi, a ne nekakva iluzija - Krasaz je pratio i analitički promatrao situaciju. Nije imao nikakve zaključke o ovome što se dešava.

  U njegovim očima, raskoš livade, ljepota nimfi, toplina sunca i melodija jezera nisu imale utjecaj istinskih stvari. Iluzija, ali nije iluzija. Mrmljanje ispod maske je bilo njegova borba protiv previše razmišljanja. Utjecaj misli, ali i okoline na misli - povlačenje, potezanje. Posljedičnost. Naboralo mu se oskvrnuto lice. Ali, šta je onda stvarnost - ona tmina? Pad bez pre- stani. Bakrom oklopljena ruka udari od njegovo vlastito lice, ne dovoljno jako za ozljedu, ali ostavljajući crveni otisak nemara. Pred njegovim očima proplanak počne gubiti oblik, zemlja se počne lomiti, na trenutak, ali dovoljno da ga protrese.

  Izrazito brzo nastavi mrmljati. Glupost. Glupost. Misli - realnost, akcije - misli. Ne, ovo nije tmina oko nas, ovo su lanci koji nas vežu između zidina, mreža ideja. Veliki mehanizam, poput prenošenja materijala preko ponora. Veze i karike, lanci i koloture. Mehanika. Mehanika misli, hladna logika. Knutov pad ga trzne iz misli, te on refleksno klekne pored njegovog grčećeg oblika.

  "Skliznuo je s nosila. Nemar. Osjećajnost. Greška. Razmišljam, analiziram, ali ne sanjam. Možda..."

  I tu on prestade govoriti i mrmljati, posvećujući se malo dubljim mislima. Prestao je smatrati ovo oko sebe stvarnim, te je na prostor pokušao prisiliti sliku svoje volje, prema žestoko utkanim učenjima transmutacije. Ovo nije proplanak, ovo je pozornica, sa nosilima - igra volje i prostora. Velika mreža mehanizama, a njegov novi suputnik je skliznuo s jednoga. Krasaz pokuša pogledati kroz kulise, i vidjeti gdje je Knut - šta mu je.
   
 20. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  U tom trenu prostor se dematerijalizirao kako bi otkrio svoje pravo bivanje. Knut je plutao u tmini nošen gravitacijskom silom koja ga je vukla prema crnoj rupi postojanja koje je služilo kao usta bića zarobljenog između dva zida.
   

Podijelite ovu stranicu