1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest
 2. Dobrodošli u novi dom Eydisa.

  Forum je prošao kroz premještanje i sada je na novom serveru i domeni. Ukoliko primjetite neke nedostatke, molili bismo vas da obavjestite administraciju u dotičnoj temi.

  Hvala na razumijevanju.
  Sakrij obavijest

Lemuria: Likovi I Setting

Rasprava u 'Krčma ~Pod Zmajevim Krilom~' pokrenuta od Lord, 26. Srpanj 2016..

 1. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Neka ovo bude prvi topic.

  SETTING

  Lemurija, kako je mitološki opisana, je kontinent u mnogočemu sličan Atlantidi. Usred njega postoji 10 koncentričnih zidina koje gravitiraju prema sredini. U sredini se izdiže kilometarski toranj vidljiv sa svakog dijela kontinenta.

  Zidine su glatke i visoke te je nemoguće prijeći preko njih. Nikakva vrata ne sadrže te nitko ne zna što se krije iza pojedinog zida, ali se zna da su oni koji su uspjeli proći kroz zidine nestali.

  Oko desetog zida nastala je velika poljana, nekolicina sela, te jedan grad uz more, Telos. Prvi grad koji je nastao u poznatom svijetu s tehnologijom bronačnog doba. Poznata je izrada raznog željeza, a postoji i kovani novac.

  Telosom vlada aristokracija sastavljena od filozofa, ratnika, trgovaca i obrtnika, svake 4 godine najbolji od svake klase se bira za predvodnika. Hijerarhija se svodi na glavnog u skupini, njegove asistente, majstore zanata i njihove šegrte. Svaka od klasa štuje jednoga boga koji direktno, kao živo biće intervenira na zahtjev.

  Poljoprivrednici nemaju hijerarhiju i generalno su niža klasa koja odbija živjeti u novoizgrađenom Polisu.

  Bogovi:

  Abraxas - nesavršeni stvoritelj, zaštitnik filozofa koji jedini znaju zazvati njegove moći. Prevrtljiva priroda demijurga potražuje detaljno znanje o istome kako bi se njegovi principi mogli upotrijebiti za vlastito dobro. U drugom slučaju, kontaminacija s aspektima koji nisu njegovi dovodi do velikih problema. Onaj koji ovlada njegovim znanjem može kontrolirati svijet.

  Ares - bog ratnika, bog bijesa i srdžbe. Kaže se da on obuzima ratničku klasu u potrebnim trenutcima. Njegove se moći mogu jednostavno zatražiti, a nudi zaštitu, snagu, savjet, otkriva slabosti neprijatelja. Onaj koji zatraži Aresovu snagu nije svjestan što čini dok god je taj blagoslov prisutan.

  Zaqar - bog grijeha. Zaštitnik trgovaca. Iako je grijeh popularno nešto loše, u Lemuriji se grijeh smatra jedinim načinom za postizanje mudrosti. Trgovci tako odišu avanturističkim duhom, a pod Zaqarovim blagoslovom mogu dobiti imunost na poslijedice. Zaqar je ponešto lijeniji Bog koji ne odgovara na svaki zahtjev.

  Buri - bog prahistorije, prvi bog i pravi stvoritelj. Zaštitnik obrtnika. Dok je Abraxas mentalni stvoritelj, Buri je fizički. Radi se manifestacijama istog Neimenovanog Boga kojeg ljudski um ne spoznaje. Obrtnici pod zaštitom Burija tražeći njegov blagoslov mogu stvoriti mnoštvo magičnih predmeta i naprava, a jedini limit je njihova mašta.

  Znanja:

  Govorništvo -
  dobar glas se daleko čuje. Obdaren s tom sposobnošću, čovjek s lijepim riječima može izvući skoro svaki situaciju

  Borilačke vještine - vještine borbe je rezervirana za one najsposobnije. Obučeni su koristiti svako oružje, pa bilo ono šake ili zubi.

  Maya - sposobnost stvaranja i otkrivanja iluzije.

  Alkemija - sposobnost liječenja mentalnih poteškoća.

  Ajna -
  mistično treće oko. Omogućuje kontakt s astralnim bićima i zazivanje njihovih moći ukoliko su u blizini.

  Transmutacija -
  vještina upisivanja svoje Volje i Namjere u fizički predmet.

  Wu wei - put najmanjeg otpora. Zazivanjem vještine osobu preplavljuje tiha mudrost koja štiti od raznih utjecaja, fizičkih i mentalnih.

  Travarstvo - poznavanje lokalnog bilja, njihovih efekata i uporaba za liječenje ili za izradu otrova.


  KAKO STVORITI LIKA:

  1. odaberite rasu:

  a) čovjek
  b) rakshasha - čovjekoliki lav
  c) grifon - čovjekolika ptica - ne može letjeti
  d) setijan - čovjekoliki reptil

  2. odaberite boga zaštitnika

  a) Abraxas
  b) Ares
  c) Zaqar
  d) Buri

  3. odaberite maksimalno 2 znanja

  a) govorništvo
  b) borilačke vještine
  c) maya
  d) alkemija
  e) ajna
  f) transmutacija
  g) wu wei
  h) travarstvo

  U ovom topicu ostavljajte svoje likove kako bi sve bilo na jednom mjestu.

  Edit: Napišite naravno ime i kratku biografiju.

  MAGIJA

  Magija je snažana misao koja donosi promjenu. Stavljene su općenite kategorije i svaka misao koja je vezana uz vještinu koju imate je stvarna magija u Lemuriji. Dakle možete izmišljati efekte. Pripazite na to da ne budu prejake jer kažnjavam za zlouporabu moći. Zamislite kao da imate određeni kapacitet mane, ako pretjerate niste ni zak♥♥♥c više :D

  Primjerice Wu Wei, doživljavate napad astralnog bića kojeg je primjerice @Strahozec s ajnom prikazao i vama. On je zamislio da vam ga može prikazati, vi zamišljate da se branite od tog napada pomoću forcefielda koji skreće isti.

  Ali ako se susretnete sa snažnom iluzijom kroz koju možete vidjeti stvarnost, ali ona primjerice prikazuje ogromnu planinu i jedva ste skontali da je iluzija, nemojte pokušavati maknut ju - burn out jer ste preslabi za situaciju.

  Tu ću vas ja voditi kako i što te dodatno napominjati koji se zakljuci mogu izvesti iz toga. Znači nema perception checka nego prema vašim sposobnostima koje ste pokazali će se odlučiti o tome.

  Po encounteru bilježim statistiku da mogu donijet odluku o tome.
   
  Posljednje uređivanje: 26. Srpanj 2016.
  aasgardium i Lady Charlotte se ovo sviđa.
 2. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  Rasa: a) čovjek
  Bog: b) Ares
  Znanja: a) govorništvo, b) borilačke vještine

  Background: Knut Thoriksen 33 godišnji ratnik, stasit, snažan, duge kose i guste duge brade poznat po hrabrosti i vještinama neutraliziranja neprijatelja. Pravedan kad treba ali isto tako i nemilosrdan prema neprijateljima. Situacije koje ne može izgladiti riječima rješava sa svoja dva vjerna i oštra mača, uzdajući se u svoj teški, sjajni oklop i ratničke vještine.


  :nice:
   
  Posljednje uređivanje: 26. Srpanj 2016.
  Lady Charlotte i Lord se ovo sviđa.
 3. Lady Charlotte

  Lady Charlotte Sorceress of the Eydis Illuminati

  Čovjek, Abraxas, Govorništvo i maya.

  Ime: Sunniva
  Rasa: čovjek
  bog zaštitnik: Abraxas
  vještine: govorništvo i maya
  background: Sunniva je bila veoma mlada, no to ju nije spriječilo da ne postane vrlo cijenjena filozofkinja među narodom Lemurije. Trenutno joj je cilj biti dio vlasti, a noću, duboko u noć, ona čara.
   
  Lord i aasgardium se ovo sviđa.
 4. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Čovjek
  Ajna i transmutacija
  Abraxas

  Ime Sand
  Bivši samodopadni i prepotentni veliki ratnik i junak svog sela koji je u jednoj od svojih pijanki dok se hvalisao društvu u krčmi pao sa stola i teško ozljedio kralježnicu. Ozljeda koja je učinila od njega bogalja koji može hodat jedino uz pomoć štapa zbog čega je postao i ruglo sela. To ga je učinilo zavidnim čovjekom koji jedinu sreću u životu vidi u padovima i sramoćenjima drugih ljudi zbog čega je počeo izučavati magične vještine
   
  Lord i aasgardium se ovo sviđa.
 5. dorca vorbarra

  dorca vorbarra Kiss me

  Čovjek
  Ares
  Borilačke vještine i transmutacija

  Ramachandra Kakadoupulous
  Nerazjašnjena tragedija iz mladosti navela ga je da se povuče u divljinu na dvadeset godina, gdje je komunicirao samo s prirodom i izrađivao reljefe u kamenu. sada se odlučio vratiti u civilizaciju
   
  Posljednje uređivanje: 26. Srpanj 2016.
  Lord i aasgardium se ovo sviđa.
 6. Koviljka

  Koviljka Izgleda kako je i tebi previše slova u abecedi

  Sumrakorepa
  Grifon pod zaštitom Burija.
  Wu-Wei i travarstvo.

  Živi povučenim životom, u kolibi u ogromnom vrtu u kojem uzgaja floru Lemurije. Bavi se travarenjem i forte su joj ljubavni napitci. I ledeni čaj.
   
 7. Rachni

  Rachni >^ᴥ^< leptirić

  Thaxll'ssillyia
  Setian, wu wei, transmutacija.

  Burieva svećenica, nakon što je čula glas Neimenovanog Boga odlučila je potražiti odgovore.
   
 8. Ur-Quan

  Ur-Quan Moderator svoga Inboxa Illuminati

  Krasaz (ponekad Krasaz Bakreni)
  • Man
  • Buri's Blessing
  • Transmutacija & Travarstvo
  Asimetrična silueta okružena širokim kaputom grimizno-ugljenastih tonova. Tamjan i šafran ispunjavaju njegov trag prodornim aromama, dok nekakva vrsta oklopa šapće pri tišini.
   
  Posljednje uređivanje: 4. Kolovoz 2016.
  Lord i Rachni se ovo sviđa.

Podijelite ovu stranicu