1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest

Kad Bi Se Ja Teleportirao U Fantasy Svijet...

Rasprava u 'Krčma ~Pod Zmajevim Krilom~' pokrenuta od Lord, 25. Kolovoz 2014..

 1. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  ...Što bi ste učinili? :D

  Ako bi otišli u Tolkienov svijet i shvatili da ne možete toliko jednostavno odšetati do hobbita, što je prvo što bi ste napravili? Da ste propali kroz vremensko-prostorni procjep i završili u svijetu Pjesme Leda i Vatre, kome bi ste se priklonili i kako bi si osigurali egzistenciju?

  Fantasy svjetovi su surovi i zatražit će od vas maksimum vašeg truda kako biste ostali živi, a neki će vam doći poput idealnog godišnjeg odmora. Recimo, ako imate dovoljno sreće pa da završite kod Hobbita. Ili nemate pa se stvorite u Mrkodolu ili Mordoru.

  [​IMG]

  Crveni mag se osmjehuje gledajući vas kroz singularitet. Podiže svoje unakažene ruke savijajući samu materiju pod njima, a preko usnica mu se skotrljaše Crne riječi.
  Osjećate zrak kako vibrira oko vas i u tren oka nestajete u narančastom magnezijskom bljesku. A gdje će te završiti? To samo vi znate.

   
  Lady Charlotte se sviđa ovo.
 2. Decadent Sympozium

  Decadent Sympozium Prvi anti-heroj Eydisa kao takav

  Preliminarno pitanje: znamo li gdje smo došli jer smo pročitali knjige ili nemamo pojma jer nikada za to nismo čuli? :D
   
  Lady Charlotte se sviđa ovo.
 3. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Nevažno :laugh:
   
 4. Rachni

  Rachni >^ᴥ^< leptirić

  Ukrala bi konja. :D A dalje? Što život donese.
   
 5. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Vjerujem da bi za to vrijeme sviralo:

  https://www.youtube.com/watch?v=j6n7PdHdiZ0
   
 6. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Crnilo me je obuzelo. Osjetivši udarac u prsima izgubio sam svijest na kratko. Dovoljno dugo da mi se um ne prelomi pokušavajući interpretirati interdimenzionalni portal kroz kojeg sam prolazio.


  Pavši na prašnjavo tlo, zakašljao sam se i ispljuvao pijesak iz ustiju. "j♥♥ote irud, koji se k♥♥♥c dogodio?", rekao sam sam sebi. Oko mene je bila pustinja sa malim naznakama vegetacije. Prašina i tutnjanje na horizontu nisu mi ulijevali nadu da je sve u redu. Pomislio sam da sam lud. Teško mi je bilo prihvatiti stvarnost u kojoj sam se našao, kad nisam još ni onu u kojoj sam bio. Gdje sam? Ili bolje pitanje, kad sam?

  Izvadio sam mobitel iz džepa pogledavajući signal, ali signala jednostavno nije bilo. "j♥♥em ti takav GPS, da mu j♥♥em mater."

  Frustracija me polako obuzimala koja je više bila proizvod panike koja je ključala u meni. Pogotovo što sam buku na horizontu uspio prepoznati kao topot konja. Tko je to nisam znao, ali vjerovao sam da su ljudi koji bi mi mogli pomoći.

  Prevario sam se. To su bini ništa drugo no divljaci. Izgledali su kao mongoli i iz nekog čudnog razloga sam ih mogao razumjeti, iako nisam to shvaćao. Trenutak kad sam shvatio koliko sam u krivu je bio kad mi je omča pala oko nogu i počela me stezati. Treptaj oka nakon toga, udario sam glavom od pod i bio vučen. Pržilo me trenje.

  U jednom trenu se horda zaustavila. Prevrtao sam se od boli i počeo vikati: "Koji vam je k♥♥♥c ljudi, zašto to radite?!"

  Iz horde je izašao ogroman muškarac, brončane kože. Činio se kao grčki kip i bio je visok preko 2 metra, sa črvstim isklesnim licem. Crna kosa mu je vijorila na pustinjskom vjetru, a šiške bile neuredno podrezane toliko da ne smetaju očima.

  "Odakle dolaziš vraže?", rekao je čovjek. Stao sam i počeo razmišljati, zašto taj naziv i onda sam shvatio da je moja odjeća njima vanzemaljska.

  "Reci mi svoje ime i tko su ovi ljudi, pa ću ti reći.", koliko god da sam htio ostati siguran u svoje riječi, drhtanje glasa se pojavilo odajući moju paniku.

  "Hah, vragovi su p♥♥kice.", smijeh se probio kroz hordu.

  "Ja sam Conan, a ovo su Hyrkanci. Odbijamo vam vjerovati. To poruči svojima u onom svijetu.", zamahnuo je mačem i odsjekao mi glavi. Svjesnost se još koji trenutak protezala mojom stvarnošću, dovoljno da vidim svoje tjelo u padu vlasitte glave i hordu kako odlazi.  Mislim da bi tako to nekako izgledalo :laugh:
   
 7. Rachni

  Rachni >^ᴥ^< leptirić

  :laugh: Trebao si pustiti glazbu s mobitela pa bi se uplašili. I mežda te spalili umjesto da ti glavu odrube. :D
   
 8. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  jebiga kad te vuku konjima po zemlji ne snađeš se baš previše :laugh:
   
 9. Rachni

  Rachni >^ᴥ^< leptirić

  Ajde da se potrudim i ja.

  Ukrala bi konja. Ili barem pokušala. Komešanje je ubrzo privuklo znatiželjne poglede popraćene iznenađenim povicima. Lopov je u štali! Brzo sam istrčala i nestala u obližnjem šumarku. Lavež pasa bi me vjerno pratio. Nisam im mogla izmaknuti.
  Kad se najednom neka špilja pojavila, bez razmišljanja sam utrčala. Protezala se kilometrima. Sve dublje i dublje, silazila bi u mrak. S vremenom, lavež se više ne bi čuo. Ništa se više nije čulo. Ni vidjelo. Osim otkucaja mog prestravljenog srca. Izgubljena u ovom tamnom grobu, bez svijetla, vode, hrane i topline. U nekom čudnom svijetu i vremenu.
  Nakon sati i sati hodanja, začula sam novi zvuk. Udarca moje noge o nešto tvrdo i lagano. Rukama sam obavila taj novi predmet. Bio je to drveni štap. Činio se izrezbaren na dodir, no nisam to mogla sa sigurnošću znati. U ovom čudnom svijetu sve je moguće.
  Lupkanje štapa danima mi je pravilo društvo. Jedini zvuk osim mog daha. Bila sam gladna i žedna, na rubu života. Čvrsto držeći štap pomislila sam da bi bilo lijepo vidjeti nešto osim mraka prije nego umrem. Bilo što. I u tom trenutku štap je zasvijetlio. Trebalo mi je nekoliko trenutaka prije nego bi se privikla na ovu čudnu svijetlost. No nešto nije bilo u redu. Sjene oko mene su se čudno micale. Postajale su sve veće i zastrašujuće. Polako su dobivale novi oblik. Prije nego su me trnci prošli do kraja po tijelu i strah oblikovao u utrobi osjetila sam hladan dodir po vratu. Okrenula sam se naglo i vrisnula. Prvi put nakon dugo vremena osjetila sam ponovo toplinu. Toplinu svoje krvi. Tako ugodna i zastrašujuća. Noge su mi konačno popustila i strovalila sam se na hladan kamen. Svijetlo štapa se počelo gasiti. Ispustila sam ga u onom napadaju panike. Nikoga više nije bilo oko mene. Samo mrak.
  Da. Možda ipak mrak i nije tako loš. Ne čujem ništa, ali osjećam da me zovu. K sebi u mrak.
  Ovdje dolje, mrak prihvaća sve.


  Eto. :nice:
  Ovo je donio život. ^^
   
  Lord se sviđa ovo.
 10. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Skeri šit ženo, sad me zanima nastavak ahhahah :laugh:
   
 11. Rachni

  Rachni >^ᴥ^< leptirić

  Umrla sam. Nema nastavka. :belj:
   
 12. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Posljednje uređivanje od moderatora: 20. Travanj 2015.
  Rachni se sviđa ovo.
 13. Rachni

  Rachni >^ᴥ^< leptirić

  Video me nasmijao. :laugh:


  Smrt je smrt kod mene. Nema nastavka. Samo veliko ništa. :belj:

  Zapravo. Nastavi ti svoje onda. :nice:
   
 14. Netipično za tebe, DecSim :whistle:
   
 15. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Mislim da sam tu ja kriv jer sam mu rekao da me pokuša shvatit umjesto da shvaća moje riječi takve kakve jesu xD
   
 16. Decadent Sympozium

  Decadent Sympozium Prvi anti-heroj Eydisa kao takav

  Pitam jer je ključno. Nakon očiglednog šoka i uzbuđenja morao bih se zapitati znam li išta o svijetu. Ovisno o tome znam li što i ovisno o tome što znam, imam veće šanse da postupom valjano i ne krepam prije nego javim curi gdje sam. Jer ako ne javim i umrem, j♥♥at će mi majku kad me buju zakapali, kad me buju metali, a ako ne javim i ostanem živ, prebit će me na mrtvo, a onda prigovaranjem stjerat u grob. Stoga, vjerujem da je sada jasno, da je apsolutno važno radi li se o svijetu o kojem nešto znam ili ne znam baš ništa. Ako sam pročitao Tolkiena, znam kome se mogu obratiti za pomoć, a kojeg se mjesta moram kloniti. Možda čak nešto mogu i reći na njihovim jezicima. Ako nisam, moram najprije ispitati kome se mogu obratiti i na koji način, a ponajviše, kako ćemo se sporazumijeti prije nego me, oh, ne znam, žrtvuju (postojećem) bogu. Kužiš.
   
 17. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  'Tis a realm of fantasy, where everything is possible :laugh:

  To neka bude nit vodilja u ovom topicu
   

Podijelite ovu stranicu