1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest
 2. Dobrodošli u novi dom Eydisa.

  Forum je prošao kroz premještanje i sada je na novom serveru i domeni. Ukoliko primjetite neke nedostatke, molili bismo vas da obavjestite administraciju u dotičnoj temi.

  Hvala na razumijevanju.
  Sakrij obavijest

Hrt - Zašto Ih Više Nitko Ne Gleda...

Rasprava u 'Hram Života' pokrenuta od Lady Charlotte, 25. Lipanj 2017..

 1. Lady Charlotte

  Lady Charlotte Sorceress of the Eydis Illuminati

  Mislim da je očito. Nitko ih ne gleda jer su pristrani, previše desni, program je nekvalitetan, previše politike i vjerskih emisija, a ono malo zabavnih sadržaja je glupo. Nitko kvalitetan im nije ostao, svi su pobjegli dalje od njih. Nedavno je Domagoj Novokmet smjenjen, a činio mi se kvalitetnim kadrom. Šteta.
  Vi, kako vi dišete po ovom pitanju...
   
 2. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Mislim da su te ideje o desničarstvu na HRT-u neutemeljene jer se njihov sadržaj može u isto vrijeme opisati kao ljevičarski. S time da utječu i ljevica i desnica na program državne televizije teško je reći da je baš nekvalitetno zbog politiziranja.

  Da je nekvalitetno jer nema kritičkog pregleda i dopuštanja svih i svakakvih tematika i sadržaja te da je nekvalitetno jer nema sadržaja koji potiče misli i kreativnost tako da. Da je ofarbano jednom perspektivom i pogledom na svijet to da. No to također može biti ograničenje mjesečnog budžeta za nabavku pojedinih emisija, filmova, serija i dokumentaraca.
   
 3. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Misliš činio ti se ljevim kadrom

  Da neko proziva hrt da je previše desno a bez spominjanja da je do jučer bio previše ljevu je u najmanju ruku pristran
   
  Ogard se sviđa ovo.
 4. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Zato jer su loši, reliktne programe sheme i nikakva produkcija. Mentalitet ostao onaj od prije 20 godina i političke igre sa kadroviranjima ometaju ikakvu modernizacije i kritička razmišljanja naspram vlasti ili društvenih čimbenika kojima je vrijeme davno isteklo. Ono što je i dalje ostalo dobro je strana dokumentarna produkcija pošto američke kvalitetne programe kupuju tek nakon par godina ako smo te sreće.

  Recimo pon na HRT 3 prime time stavi film noir iz 1954 koji je film za specifičnu publiku u 2017. i onda star trek ds9 jer je za HRT sf=star trek. Kao što sam rekao - mindset iz 80ih.

  HRT2 ima čak ok program sa koliko vidim dobrom serijom chasing life iz 2015, ali u srijedu i četvrtak je nema zbog fakin konfederacijskog kupa, koje je jako relevantno da bude u prime timu a ne kao repriza za zagrižene fanove. HRT4 je ispunjen panosranjima po cijeli fakin dan, ali će zato bilokakav event ili sport prekinuti redovno prikazivanje glavne serije taj dan. Tko će koristiti HRT sa mentalitetom 'j♥♥emese za interese moderne publike' za išta drugo osim vremensku proghnozu ili igre nogometne repke?

  HRT1 ne vrijedi spominjati jer je nakaradan, miješavina informativnih emisija koje te jednostavno zaglupljuju ako padneš u zamku da ne prebaciš program te sa filmom tek oko ponoći, snimljen negdje za vremena kad je Tito još bio vitalan.
   
 5. Lady Charlotte

  Lady Charlotte Sorceress of the Eydis Illuminati


  Ma otkad to?
   
 6. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  Sanjam o danu kad će ukinut RTV pretplatu. Eto, toliko.
   
  dorca vorbarra se sviđa ovo.
 7. Strahozec

  Strahozec Douchebag

  Otkad je boga i čovika i promjena vlasti
   
 8. Montheus

  Montheus Novi Član

  U naslovu topica stoji pitanje zašto nitko ne gleda HRT. Mislim da to nije točno i da HRT gleda većina hrvatskog stanovništa. Penzići su i dalje opijeni svime što se prikazuje jer su gotovo (da ne kažem doslovno) vezani za jedini izbor kojeg imaju, budući da je većina starijeg stanovništva još uvijek neuka kad je riječ o modernim tehnologijama, većina kućanica i dalje svršava na turske/španjolske/meksičke (itd.) sapunice, a svi smo svjedoci ekstaze koju proživljava većina muškog stanovništva kad se na ekranu pojavi zeleni travnjak i 22 plaćenika koji budalasto jucaju za jednom loptom, što se događa sve češće i češće. Tko ostaje? Samo šačica Izopćenika koji imaju moć vidjeti širu sliku pa ono što im ekran prikazuje proširuju drugim ekranima i programima koji im više odgovaraju, svakome iz svog razloga. Neki čak ne čine ni to, već gase svaki mogući ekran i mijenjaju ga za slova na bijeloj površini iz kojih je (ionako) nastalo sv ešto se prikazuje na ekranima.
  I ja sam pobornik ovog drugog. Kao što je rekao Groucho Marx: Televiziju smatram izuzetno edukativnom; kad god netko upali televiziju, ja odem u drugu sobu i otvorim knjigu. Iskreno, televozir (pravi TV, onaj kojeg imam u boravku i o kojemu ovdje govorimo) nisam upalio doslovno godinama, a i kad nešto želim pogledati, onda se kroistim internetom, prvenstveno zbog rasporeda programa, ali i samog osjećaja slobode. Televizor nikad neće pružiti slobodu kakvu pruža internet. Dok se pri gledanju televizijskog programa moraš prilagoditi rasporedu, točnoj satnici i točnom programu, na internetu toga nema i možeš pogedati što želiš u koje god vrijeme želiš. Ne moraš biti vezan za ono što ti drugi nameću (u točno određeno vrijeme) niti se moraš prilagođavati rasporedu kojeg ti netko drugi nameće, već sam možeš kreirati vlastiti raspored onako kako ti paše.
  Ali i sama kvaliteta programa je loša. Moji roditelji često gledaju TV (za njih je to alternativa, iako to ni sami ne shvaćaju) i ponekad škicnem, al uvijek kada to učinim vidim jednu te istu stvar. Ono što me najviše živcira je situacija kada nešto staro desetak godina reklamiraju kao premijeru, samo zato što nisu ranije otkupili prava i samo zato što se po prvi put prikazuje na njihovom programu, bez obzira što se na nekom drugom prikazalo više puta. Konstantno ponavljanje je još jedna problem; više nam se ne serviraju ni reprize, već reprize repriziranih repriza (u najboljem slučaju), a kada je riječ o najavi sportskih događaja načisto popizdim. Kako nešto može biti prikazano samo na (toj i toj) televiziji kad isti događaj prenosi još stotinu televizijskih postaja diljem svijeta, pa čak i neke na nacionalnoj razini?
  Mislim da je najveći problem manjak brzine. Nacionalna TV prikazuje stvari stare najmanje dvije-tri godine, što je u današnje vrijeme pristupačnosti jednostavno presporo. Ponekad dobijem osjećaj da je nacionalna TV starica koja neprestano kasni dva koraka za vremenom. Samo kad bi uložili malo više (dobivenog) novca u ubrzanje, bilo bi puno bolje. Barem što se tiče zabavnog programa. Tad bi možda i ona šačica izopćenih bila zadovoljnija.
   
 9. Koviljka

  Koviljka Izgleda kako je i tebi previše slova u abecedi

  HRT je državna televizija, javni servis i kao takva politički je uvijek obojana bojama trenutno aktualne političke situacije u državi.
  Sve javne televizije po svijetu imaju šugu od programa.
  Samo su strane pa su automatski bolje.
  Bolesti javnih televizija su uvijek bili šund programi, zastarjeli sadržaji i koješta drugo.
  Samo ću reći da je RTL javna televizija u Luxembourgu.
  Programska shema im je kao kod nas.
   
 10. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  BBC je javna televizija, molit ću lijepo i svejedno imaju program za sve uzraste a ne samo za mlađe od 10 i starije od 50 kao hrtek kojemu je sve između nepoznanica koju štokholmski puni sa turskim sapunjarama.
   
 11. Koviljka

  Koviljka Izgleda kako je i tebi previše slova u abecedi

  Izvinjavam se. Oni su očito iznika koja potvrđuje pravilo.
   
 12. Lady Charlotte

  Lady Charlotte Sorceress of the Eydis Illuminati

  HRT nema turske sapunice. Ima vjerske emisije. Bezbroj njih.
   
 13. Koviljka

  Koviljka Izgleda kako je i tebi previše slova u abecedi

  Ja znam za Mir i Dobro, Bibliju i misa nedjeljom te Duhovni izazovi ako pregledam program za HRT. To je 2,5h programa u 328 sati emitiranja tjedno.
   
 14. Gogi

  Gogi Aktivan Član

  Previše, Bow to your atheist Overlords.
   
 15. Lady Charlotte

  Lady Charlotte Sorceress of the Eydis Illuminati

  Ima ih više, ali možda se kriju pod običnim nazivima, a znam d'y neke od njih traju dulje od 2,5 sata, no možda je riječ o specijalima
   
 16. Koviljka

  Koviljka Izgleda kako je i tebi previše slova u abecedi

  Jedino ima jos nesto rano jutro. Ali opet, to regularno nije ni 1% programa.
  Hrt je javna televizija, kao takva mora pokrivati sirok spektar gledatelja.
  Za vrijeme SDP-a su komotno mogli imati emisije o raznim NGO-ima i udrugama pa ne znam zasto nisu.
  S druge se strane Misak odrzao?

  Mene vise smeta postotak repriza zamijecen u cijelom korpusu emitiranja.
   
 17. mrzovoljni trol

  mrzovoljni trol zombi paladin lvl. 99

  tv palim samo kad u čoporu gledam piratske filmove ili kad je neka tekma
  program je dosadan, a voditelji smaraju
   
 18. dorca vorbarra

  dorca vorbarra Kiss me

  jedino oni repriziraju midsommer, pa im opraštam puno toga.
   
  kukuriku, autumn, Sova i 1 drugoj osobi se sviđa ovo.
 19. kukuriku

  kukuriku Transcendent

  Ono sto meni najvise smeta kod HRT je cinjenica da im voditelji i komentatori mrtvo ladno spikaju po zagrebčanski, slicno ko Robi Kumerle, al on se bar imao obraza probati isparaviti.
  Drugo, novinari su im ili glupi ili ne smiju pitat nista sto ima smisla pitat razne velicine koje dođu na teve kako bi ih se malo pitalo (mislim ja), odnosno kako bi srali unedogled stogod im padne na pamet (tako funkcionira).
  Dalje, popizdim od javnotelevizijskih emisija u kojima trebice u minjacima sluze ko ukras, a stričeki vode. Nabijem vas na javnu kulturu takvu.
  Izbor vijesti u dnevniku, teski uzas, tako predmnijevam izgleda ishod komitetskog odlucivanja.

  Ali! Regionalni program je super, poljoprivredna emisija isto.
  Na HRT3 ima svakakvih divota.
  Plus, ja volim sport tako da razni prijenosi kojecega (tenis, nogoment, rukomet i sl) isto idu u plus.
   
  dorca vorbarra se sviđa ovo.
 20. mrzovoljni trol

  mrzovoljni trol zombi paladin lvl. 99

  kaj fali trebicama u minjacima?
   
  Ogard i KosA se ovo sviđa.

Podijelite ovu stranicu