1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest
 2. Dobrodošli u novi dom Eydisa.

  Forum je prošao kroz premještanje i sada je na novom serveru i domeni. Ukoliko primjetite neke nedostatke, molili bismo vas da obavjestite administraciju u dotičnoj temi.

  Hvala na razumijevanju.
  Sakrij obavijest

Feeling Of Wonder, Touch Of Magic, Charmful

Rasprava u 'Knjižnica' pokrenuta od Lady Charlotte, 17. Srpanj 2016..

 1. Lady Charlotte

  Lady Charlotte Sorceress of the Eydis Illuminati

  Ja obožavam knjige koje u meni bude feeling of wonder, volim kada djelo ima touch of magic, a ne volim knjige koje nemaju šarma.

  Ne znam kako to objasniti, o tome već više mjeseci mislim. Meni je recimo, Shadow of the Dark Queen počela sa feeling of wonder, a završila totalno bezlično sa vojnim opisima i kampiranjem po kamenjaru.

  Kada sam čitala Dragonlance Chronicles, to je bilo užasno loše napisano, no svejedno sam uživala jer sam čitajući mogla zamisliti taj svijet, tu magiju, okoliš po kojem su se kretali, gotovo sam mogla dotaknuti snjeg u drugoj knjizi i crnu ružu na Sturmovom oltaru i gotovo sam pustila suzu.

  Kod Elrica je malo drugačije. Volim te knjige, volim prijevod Milene Benini tih priča, no to je baš mračnija knjiga, više tehnička i vojna nego magična, ali totalno se uživim u te knjige, pred očima mi umjesto slova plešu mačevi i demoni, iako mi je teško zamisliti bijelokosog elrica, pa ga zamišljam crnokosog.


  Što vi kažete na ovo, kakve knjige volite?
   
 2. Bibendum

  Bibendum Novi Član

  Meni od Feista jedino Empire serijal valja, unatoč tome što ženska samo ispija kavu i naređuje slugama. :coffee:

  Dragonlance odbacio nakon par poglavlja.

  A što se tiče tog filing of uondra, uglavnom samo proždirem knjige da se odmorim od stvarnosti i ne doživljavam ih previše. Osim ako naletim na nešto novo pa to zahtijeva malo razmišljanja.

  Zadnje što me uzbunilo je Division of the Marked koja ima rijetku osobinu u fantastici da sve što je napisano ima neki utjecaj na radnju, a nije tamo samo zbog broja stranica ili stvaranja tog filing of uondra.

  Predzadnje je Mountains Rise, tu je novitet da muškog klinca ženska siluje pa on postane psihički nestabilan i radi kaos po selu i šumi. :kill:

  Stormlight Archive mi je osvježenje što se tiče svijeta, super su mi oluje i njihovo oblikovanje površine i Parshendiji kao prilagodba tim uvjetima. Crteži i epizode između poglavlja su mi bolji od supermanske priče. Likovi koji doživljavaju svijet na različite načine je dobro odrađen. Ludi je stalno u svojoj glavi, Zgodni vidi samo ženske i mačeve. Glavni nešto opisuje svijet oko sebe, ali sve u nekom žiloreznom tonu. Crvenokosa, kad ju pusti iz tornja :roll:, je totalno oduševljena svakom muhom, rupom i drvetom i mora to nactrat. Njena poglavlja su mi najdraža jer daju najviše informacija o svijetu i to u veselijem tonu.

  I kad već spominjem B.S.-a, Emperor's Soul je baš cijeli uonder, kratko, zanimljiv koncept, super likovi. Definitivno Sandersonovo djelo s najviše tog tvog uondera, medžika i čarma.
   
  Posljednje uređivanje: 17. Srpanj 2016.
  Lady Charlotte se sviđa ovo.
 3. Lady Charlotte

  Lady Charlotte Sorceress of the Eydis Illuminati

  Vjerojatno budem čitala.
   
 4. Lady Charlotte

  Lady Charlotte Sorceress of the Eydis Illuminati

  75568_10153366263310745_5404934602087818997_n.jpg

  Vidi se tko je majstor.
   
 5. Montheus

  Montheus Novi Član

  Dakako. Bez obzira tko što rekao, Tolkien je bog. I mislim da nam u posljednje vrijeme, kada se nižu fantasy knjige s malo previše filozofije i stvarnosti protkane u njima, treba jedan romantičarski pisac nalik Tolkienu, bez obzira koliko ideja o hrabrim prinčevima, zmajevima, spašavanju djeva iz kula i vječnoj botbi Dobra i Zla u današnje vrijeme izgledala kao nekakav kliše..
   

Podijelite ovu stranicu