1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest
 2. Dobrodošli u novi dom Eydisa.

  Forum je prošao kroz premještanje i sada je na novom serveru i domeni. Ukoliko primjetite neke nedostatke, molili bismo vas da obavjestite administraciju u dotičnoj temi.

  Hvala na razumijevanju.
  Sakrij obavijest

Energija Yoge

Rasprava u 'Oltar Tajni' pokrenuta od Nea, 2. Veljača 2015..

 1. Nea

  Nea curica

  Priča se (Gost op.a. :cocky:) da je sva joga na zapadu negativna. Okrenuta "prizivanju" loših energija koliko god ti se činile pozitivnim. Jel znaš što o tome? :unsure:
   
  Ayllwyn se sviđa ovo.
 2. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Hindu/budističke forme magije bude kundalini energiju koja sprječava daljnji spiritualni razvoj prema Hermetičkim visinama. That's all there is koliko ja znam :laugh:
   
 3. Nea

  Nea curica

  A ja sad znam koliko sam i znala :dunno:
   
 4. dorca vorbarra

  dorca vorbarra Kiss me

 5. Nea

  Nea curica

  znači ti ne vjeruješ da ljudsko tijelo stvara energiju
   
 6. Ayllwyn

  Ayllwyn pretty boy

  Ovo mi nema nikakvog smisla :think: Mislim ako se energija čini pozitivnom, onda je valjda pozitivna. pa nema energija neki zli plan kako da te prevari da misliš da je super, pa te kasnije sj♥♥e. :wtf:
   
 7. Nea

  Nea curica

  a znaš kad ti dođe tip sav sladak i divan i svidi ti se, a onda te iza leđa trača i zabija nož...

  e tako sam mislila - ono što se čini pozitivnim ne mora to i biti...

  i dorce mi žao isto...
   
 8. Ayllwyn

  Ayllwyn pretty boy

  Ma stvarno ne razumijem to sažaljevanje drugih ljudi Nea. O čem se tu radi?

  Žao ti je jer ne gleda na svijet kao i ti? :think:

  Isto kao što je meni žao što Rin ne voli gljive, jer su gljive bogomdana hrana? :think:
   
 9. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Mislim energija jest, ona nije pozitivna ili negativna. Ali ima svoje polove.

  Kundalini smeta razvoju suptilnih energija koje se spominju u Hermetičkim učenjima, pa čak se i događa da usporavaju ili čak blokiraju razvoj istih. Čitao sam Manly P. Halla koji je to spominjao. Nešto više ne znam, nisam došao do razloga zašto bih vjerovao u to još uvijek.

  Znam kad sam radio sam čakrama vođene meditacije, da su imale malo drugačiji efekt od sadašnjeg udisanja bijelog svjetla, izdisanje crnog dima, čišćenja, uzemljenja i to. A opisati to ne mogu nikako drugačije nego kao trans drugačije kvalitete :laugh:
   
  Nea se sviđa ovo.
 10. Amarok

  Amarok Perpetuum Mobile

  kaj ti stara radi zadar

  Sugerira da ne znaš što znači pojam "energija". Kažem "sugerira" čisto zato jer mu se post svodi na jednu riječ. Nema se tu što sugerirati :mrgreen:
   
 11. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Našao sam nešto na stranici Zlatne zore:

  "Now, it must be known that the ingestion of the Philosopher's Stone or of the Potable Gold could be dangerous to unprepared people, because these substances awake what the old Rosicrucians Adepts called "the subtle fires of the body" (the kundalini ), and cause a great enhancement of the sexual power which is very difficult to control. If the pupil is not correctly prepared, the elixir could cause all kind of disturbances in his private life : he could be enslaved by his passions and unable to control and manage this new energy. If he does not know how to sublimate the power of the "secret fire" of his kundalini, this energy will be wasted on purely sexual activities or thoughts. In other cases, this "fire" could rise up to his brain and cause many hallucinations. If the pupil's mind is not enough purified, he could see monsters like Glyndon in Zanoni, the famous Bulwer Lytton novel. Generally, the elixir causes a great "karmic" elimination, especially concerning the pupil's love life."

  Hermetic Order of the Golden Dawn
   
  Nea se sviđa ovo.
 12. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Energija se ne može niti stvoriti niti uništiti, mjenja oblike na svojem svemirskom putovanju. :facts:

  Teško je vjerovati nečemu što se protivi svim tvojim iskustvima što si stekao kroz život. Ne postoji nikakva osnova da vjerujem u postojanje negativne energije, bilo sa fizičkog ili nekog drugog aspekta. No danas se SVE trpa pod pojam energije, ne nužno samo ono što podrazumijevamo pod svojstvom materije. Recimo moja stara vjerojatno misli na negativne sile, karmu i osjećaje kad priča o negativnoj energiji, no to po meni nema veze sa energijom. Možemo pričati o alternativnim oblicima energije ako pričamo o tamnoj tvari ili antimateriji, to bi bilo zanimljivo. No danas ima toliko tih alternativnih brija i pokreta da ih se mora gledati kritički jer ima fakat puno dreka među njima, ne znači da su kvalitetni i pouzdani samo zato jer nisu mainstream. No svakako ima i zanimljivih izvora, no treba biti kritičan svejedno.
   
 13. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Negativnost je nečija fiks ideja, usudio bih se reći katoličke crkve i kršćanstva općenito jer nikad energija nije bila negativna. Samo destruktivna i konstruktivna. A po prirodi svijeta uvijek moraš nešto uništit da bi bilo mjesta za nešto novo. Tako da negativna energija smeta smo protivnicima života koji žele dovesti status quo u sve :laugh:
   
  Nea se sviđa ovo.
 14. Faint Smile

  Faint Smile ilija64

  dobro nea, necemo sada o tome. DOGODILO MI SE, PA ŠTA! :eto:
   
  Nea se sviđa ovo.
 15. quixoticelixer

  quixoticelixer Aktivan Član

  Ne znam kako bi se to postiglo, jesi li ikad bila na satu yoge?
  Suprotno mišljenjima dežurnih dušebrižnika, ne orgijamo tamo i ne plešemo oko vatre prizivajući duhove :laugh:

  Evo jedan tekstić kao obavezno štivo
  4 najčešće predrasude o yogi
   
  Nea se sviđa ovo.
 16. Belmorn

  Belmorn Master of Whisperers

  koji je prosjek muškaraca koji idu na yogu zbog same yoge a ne zbog djevojaka u uskim hlačicama i nemogućim pozama?
   
 17. Nea

  Nea curica

  Apsolutno ne.

  Pa jel ti na svaku hranu koju rin ne voli dođeš i kolutaš očima i općenito imaš bahat stav prema njoj zbog toga. Zato mi je žao jer se on nikada neće niti potruditi poslušati mišljenje drugačije od njegovog.

  Nemam ništa protiv drugačijeg mišljenja, dapače. Nekad davno su se i u Oltaru i u hramu vodile prekrasne rasprave, čista uživancija je bila :love: (fali mi Veles :sad:) Iako smo svi otišli kući s istim mišljenjem s kojim smo došli :mrgreen: nitko se nije osjećao ponižem i posranim. A sada se u ovih tjedan dana svaki put tako osjećam ako je moje mišljenje drugačije od drugih (što je skoro u svakoj temi) . No, u međuvremenu sam razmislila o tome (na poslu :mrgreen:) i sjetila se da moram promijeniti sebe. :smile:

  Hvala što si mi objasnio.

  Nikad me yoga zapravo nije zanimala samo bi onako usputno pohvatala neke informacije, jedna od tih je i bila ova koju sam napisala. Zaista niš nemam pojma o tome i zato sam pitala. Tnx for link.

  @Lord -ono citirano mi je dobro pojasnilo stvari :smile:
   
 18. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Ja oduvijek vidim yogu kao istezanje različitih grupa mišića, sa spiritualnom komponentom. Vježba za tjelo i mir za dušu. Dođe mi kao krevet doma, ako izuzmemo vježbu. :belj:
   
 19. quixoticelixer

  quixoticelixer Aktivan Član

  Koliko cura ide u teretanu zbog sebe, a ne zbog nabildanih frajera? :D
   
 20. Belmorn

  Belmorn Master of Whisperers

  opće je poznato da žene više drže do svog nego do muškog tijela...

  al ozbiljno sad, koji je omjer m/ž u klubu kod vas?
   

Podijelite ovu stranicu