1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest
 2. Dobrodošli u novi dom Eydisa.

  Forum je prošao kroz premještanje i sada je na novom serveru i domeni. Ukoliko primjetite neke nedostatke, molili bismo vas da obavjestite administraciju u dotičnoj temi.

  Hvala na razumijevanju.
  Sakrij obavijest

Egipatske Piramide

Rasprava u 'Oltar Tajni' pokrenuta od Nea, 11. Studeni 2006..

 1. Anria

  Anria Aktivan Član

  ja bi htjela posjetiti neku ukletu piramidu pa da vidim hoće li kletve pobjeć od mene...
  ima nešto u njima, jer znanstvenici, na primjer, nikako ne mogu doazat kako su se gradile, a i s onom Tutankamonovom, svi govore da nema prokletstva, a nitko nije objasnio kako su svi koji su radili na otvaranju umrli, jer ih nikakav faktor ne povezuje, nijedan isti mogući uzrok smrti....osim toga da su bili na istom mjestu u isto vrijeme i činili nešto što očito nisu smjeli učinit...
   
 2. Artonys

  Artonys Wolves Die Young

  E, u novom broju Geo časopisa vam je besplatni DVD o Imhotepu, prvom arhitektu i graditelju piramida. Zanimljiva stvar. Kupio sam i oduševio se. Jedva čekam idući nastavak, koji izlazi slijedeći tjedan. U ovom je dokumentarcu o Imhotepu objašnjeno i zašto piramide imaju baš taj piramidalni oblik, kako su se gradile, koje sve komore sadržavaju i sve. Imhotep je inače sagradio prvu piramidu na svijetu, stepenastu piramidu kralja Djosera.
   
 3. Mithrandir

  Mithrandir Aktivan Član

  @Anria - covjek je uvijek stvari koje nije mogao razumom objasniti pripisivao nekoj visoj sili ili magiji, necim sto je uzeo kao da je iznad njega samoga bas zato jer je tad nadilazilo njegov razum. Zato smo prije grmljavine pripisivali sudaranju zvijezda (bezveze pricam) i slicno.
  Hocu reci, ako ne znam kako su gradili piramide, ne znaci da su to radili cursani alieni sa levelima psiona i wizarda. Ali ako se znanstveno dokaze da jesu, ja nemam nista protiv.
   
 4. Leviathan

  Leviathan Aktivan Član

  piramide su u nekim slučajevima bile samo mamac da odvrate pljačkaše od stvarnih meta....
  piramide su izgradili mali plavi poradi orjentacije....
  piramide su se slagale kada narod nije imo pametnijeg posla.... :lol:
  piramide su bile igračka za višak roblja...
  itd... ali stvarno imaju nešto očaravajuće... zamislite truda, ako se falije 1 stupanj u proračunu ne može se završiti vrh!!!! pa aj vi to proračunajte s onom tehnikom, i onako precizno isklesanim kamenčugama.. :cry:
   
 5. Vorpatril

  Vorpatril Novi Član

  piramide u Gizehu su navodno bile energetska postrojenja. koristile su Zemljine vibracije (Zemljin sat) i pretvarale ih u korisnu energiju. a za što su je koristili ne znam.
  ugl. u velikoj su galeriji bili nosači (zato su oni utori sa strane) velikih oscilatora, kraljeva komora je bila središnji dio, a i sarkofag ima posebnu namjenu... ne sjećam se više svega. kameni blokovi koji po "standardnoj" teoriji preuzimaju opterećenja vrha piramide su ustvari nekakv pojačala.... interesantno.
  dolje u kraljičinoj komori bio je nakakav bazen i tako dalje... :laugh:
   
 6. Freya

  Freya goddess of eydis

  Da, a sagradili su ih alieni sa Siriusa koji su ih koristili kako bi Vučedolcima osvijetlili njihovu noć u kojoj su na obalama Dunava tragali za bakrenim sjekirama.........!
  A sarkofag je u stvari bio solarij za onu samozvanu božicu, koja je nakon kvarcanja zalegla u bazen da se rashladi jer je pretjerala s kvarcanjem.......!
   
 7. Nea

  Nea curica

  :cocky: Ali dokazali su kada tupi žilet staviš u piramidu u određenom smjeru prema stranam svijeta da postane oštar.. i ne, ne mislim na pravu piramidu nego na model :nice:

  A isto tako stranice piramide nisu ravne nego su...ne znam kako da to točno opišem :w00t:
   
  Posljednje uređivanje od moderatora: 19. Travanj 2015.
 8. Vorpatril

  Vorpatril Novi Član

  Da, a sagradili su ih alieni sa Siriusa koji su ih koristili kako bi Vučedolcima osvijetlili njihovu noć u kojoj su na obalama Dunava tragali za bakrenim sjekirama.........!
  A sarkofag je u stvari bio solarij za onu samozvanu božicu, koja je nakon kvarcanja zalegla u bazen da se rashladi jer je pretjerala s kvarcanjem.......!

  vidiš vidiš.... ali svjetlost ne bi došla sve do obala dunava.... prije da je piramida sam bila solarij. hehe! eureka! možda je to odgovor koji smo tražili!? :cocky:
   
 9. Freya

  Freya goddess of eydis

  :cocky: Ali dokazali su kada tupi žilet staviš u piramidu u određenom smjeru prema stranam svijeta da postane oštar.. i ne, ne mislim na pravu piramidu nego na model :cocky:

  A isto tako stranice piramide nisu ravne nego su...ne znam kako da to točno opišem :laugh:

  E to ću baš jednom isprobati jer me jako zanima jel istina. :cocky:
  Stranice modela nisu ravne?


  vidiš vidiš.... ali svjetlost ne bi došla sve do obala dunava.... prije da je piramida sam bila solarij. hehe! eureka! možda je to odgovor koji smo tražili!? :nice:
  Otkud znaš da nisu izmislili način da je dovedu do Dunava?! :cocky:
  Da, da to je možda jedan od mogućih odgovora!! :w00t:
   
  Posljednje uređivanje od moderatora: 19. Travanj 2015.
 10. Vorpatril

  Vorpatril Novi Član

  1. E to ću baš jednom isprobati jer me jako zanima jel istina. :laugh:

  2. Otkud znaš da nisu izmislili način da je dovedu do Dunava?! :laugh:
  Da, da to je možda jedan od mogućih odgovora!! :think:

  1. isprobao je naš klan još prije nekog vremena... koliko se sjećam bio je oštriji kad smo ga izvadili....

  ugl. piramida je visoka oko 8 cm (nisam siguran), a stranice su duge 10 cm. žilet mora biti postavljen na postolje od bar 1.5 do 2 cm i orjentiran sjever-jug. piramida funkcionira tako da obnavlja kristale na oštrici žileta koji se pak iz nekog razloga ne smiju izlagati mjesečevoj svjetlosti. eto,toliko se sjećam o tome.

  2. pa nisu ni trebali, imali su dvije veće piramide u neposrednoj blizini (Sunčeva i Mjesečeva) :lol:
   
 11. Nea

  Nea curica

  Stranice modela nisu ravne?

  Ne, stranice pravih piramida. Bila je jedna dok emsija i to su skužili tek kada su iz helikoptera snimali i to kad su došli na vrh.

  Evo na slici sam napravila :think:

  Ova crta po sredini je uvučena a u smjeru strelica, dakle od ruba stranice prema ovoj crti u sredinu se stranica spušta. Nagib je pravilan i doista se vidi. Kad ne znam matematiku i ne znam te izraze da bolje opišem. :laugh:

  Kao što se 2 strane piramide spajaju u rubu i on je ispupčen, tako je na samoj strani on zapravo uvučen... Jel kužiš? :laugh:

  [​IMG]
   
 12. Freya

  Freya goddess of eydis

  Onda je valjda konkavna? Nisam to znala!!
   
 13. Vorpatril

  Vorpatril Novi Član

  @Nea - visina stranice baze ne nalazi se u istoj ravnini kao pravci susjednih bridova. da, vjerojatno je i to imalo svrhu... tko zna... intrsting

  super si to označila :laugh: :think:
   
 14. Freya

  Freya goddess of eydis

  Vjerojatno konstrukcijski razlozi!! :think:
   
 15. Vorpatril

  Vorpatril Novi Član

  to je Mikerinova jel?

  a ostale? jesu i one tako "deformirane"?
   
 16. Nea

  Nea curica

  :laugh: eto stalno sam pisala rubovi jer se nisam mogla sjetiti riječi bridovi... strašno :laugh:

  Ali Vorpatril je dobro opisao pa znam da ste skužili :lol: iako da me ubiješ nemam pojma što znači konkavan... a nekada sam to učila... :think:

  Ne sjećam se točno, ali stvarno se vidi.. ista stvar kao kad gledaš piramide iz daljine i misliš da su ravne, a zapravo su poprilično uništene i kamenje je poispadalo, tako i ovo...
   
 17. Vorpatril

  Vorpatril Novi Član

  pa da.... izgledaju jako dobro izdaleka, a izbliza se vidi koliko su istrošene

  btw. konkavan=udubljen, konveksan=ispupčen. (najčešće u kontekstu leća)
   
 18. Nea

  Nea curica

  :laugh: da udubljene su ali pravilno udubljene :think:
   
 19. Vorpatril

  Vorpatril Novi Član

  izračunah točne mjere za malu piramidu:

  baza: 10x10 cm
  visina: 6.3 cm
  visina postolja: 4.2 cm

  napravite četiri jednakokračna trokuta baze 10 cm i krakova 9.46 cm.

  evo za malo veću ako vam je to presitno:

  baza: 20x20 cm
  visina: 12.6 cm
  visina postolja: 8.4 cm

  baze 20, a krakovi su 18.92 cm

  :think:
   
 20. Veles

  Veles ljuta zvijer

  Ne sjećam se točno, ali stvarno se vidi.. ista stvar kao kad gledaš piramide iz daljine i misliš da su ravne, a zapravo su poprilično uništene i kamenje je poispadalo, tako i ovo...

  Nije poispadalo, nego je poskidano. Kroz zadnjih 4,000 godina pa sve do vrlo nedavno, piramide je lokalno stanovništvo ekspolatiralo kao kamenolom. Keopsovoj piramidi fali deset metara vrha, jedan do dva sloja obložnog kamenja, ima vrlo vidljiv "odgriz" u dnu jednog brida, udubljenja po raznim stranicama... ali zato blizu nje sada imamo srednjovjekovni Kairo sa svim njegovim dvorcima i džamijama. :laugh:
   

Podijelite ovu stranicu