1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest

Civilization

Rasprava u 'Virtualna Arena' pokrenuta od Sherpa, 8. Studeni 2006..

?

?

 1. 1

  0 glas/ova
  0.0%
 2. 2

  6.7%
 3. 3

  6.7%
 4. 4

  20.0%
 5. 5

  20.0%
 6. siljenje da odaberem samo jedan dio tog serijala smatram osobnom izdajom

  46.7%
 1. Sherpa

  Sherpa Legenda

  Onda si nub, ako vidiš da ćeš stalno biti u ratu uzmeš honor tree, ne forsiraš kulturu. Obraniš se i kreneš u kontru. Pametno korištenje generala i gg.

  Archeri dobro skidaju protivnike, a trebaš imat i topovsko meso, scoutovi mogu itekako dobro poslužiti u toj ulozi ako nemaš ništa bolje.

  Prilagodiš se situaciji, ne forsiraš nešto ako nejde.
   
 2. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Ke briješ honor tree je za fajt protiv barbara a ne civova, kasnije ima nekog blagog učinka na prave fajtove ali tek kad prođeš pola drveta.
   
 3. Sherpa

  Sherpa Legenda

  lol, o čemu ti pričaš? itekako jako kada se boriš, protiv bilo koga.

  [​IMG]
   
 4. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Uf da bar, evo drva kod mene, više se isplati drmati po traditionu da razviješ prijestolnicu i štancaš čim više jedinica.

  Capture.jpg
   
 5. Sherpa

  Sherpa Legenda

  Nemoj se ondažalit, odlučio si igrati s modom da ti bude izazovnije. Find a way, ili nemoj dalje igrati mod ;)
   
 6. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Ma sad ću malo kamehamehirat po arhipelagu za odmorit čim riješim ovaj smor od gejma. :mrgreen:
   
 7. Sherpa

  Sherpa Legenda

  javili mi još jučer, greškom, morao sam čekati do danas s objavom

   
  Posljednje uređivanje: 12. Prosinac 2017.
 8. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Dakle perem CIV VI i spawnam se kraj amera i egipta, prvi su frendači samnom jer žele mir na kontinentu drugi mi ne vole jer imam slabu vojsku pa sam slab. U međuvremenu egipat napadne amere i ovi se obrane prije nego što sam im morao pomagati. I desetak turnova poslije rata mi oboje objave rat bez nekog razloga. Čak se nisam niti naseljavao prema njihovoj strani da im ne smetam. Ajde da me napao egipat a ne ovako se udruže protiv mene, a tek iz rata izišli. Diplomacija vrh.
   
 9. aasgardium

  aasgardium Eydishan

  Nijedna te strana ne želi iz straha da se ne prikloniš onoj drugoj. :laugh:
   
 10. mrzovoljni trol

  mrzovoljni trol zombi paladin lvl. 99

  Virtualni RL :(
   
  dorca vorbarra se sviđa ovo.
 11. Sherpa

  Sherpa Legenda

  Imali su viška vojske nakon rata i morali je iskrcati na nekom slabom
   
 12. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Razlika između petice i šestice je ta da je ovdje od početka osvajanje gradova poticano i super lako, di ćeš u petici sa katapultom koji ima range 1 skidati grad. Također ovdje kad skineš zidine grad je neobranjen i znam da su u petici gradovi bili jake kornjače sve tamo do artiljerije. Također ovdje se opet vraća city spam nakon što je BNW uveo kažnjavanje wide playa sa global happinessom.
   
 13. Artonys

  Artonys Wolves Die Young

  Možeš provjeriti zašto te napadaju.
   
 14. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Dakle našao sam mod koji Civ VI pretvara iz konstantne zaj♥♥ancije sa UI sučeljem - u nešto što ima smisla i u čemu se može uživati. CQUI na Civ6 workshopu.

  Odmah prikazuje sve, a ne da se ko budala šaltaš da vidiš koliki ti je koji skor, kolko košta tile, gdje rade građani, pa se prebaci na novi meni za kupovinu novcem, novi meni za kupovinu faithom... ne samo da mod konačno uvodi que nego sad imaš fakin dragable que order. Ne znam što je developerima bilo na pameti na tim dizajnerskim sastancima... kao da je igra rađena za mobitel pa za svaki klikom dobiješ 1 informaciju, i to danas kad se ide prema 4k da bude standard. Vidi se da ostavljaju UI i AI moderima da opet popravljaju nakon što su isti sve to pokrpali i na petici. Budaletine..

  CIV 5 je također bio jedva igriv sa onim sprdom od que šaltanja - tamo se mod zvao enhanced UI i radio je sličnu stvar. A vanilla Civ 6 je blaga katastrofa gdje em nema nikakav que em je gradski prikaz vjerojatno najgori od svih civova. Ovako je sad konačno igrivo i čeka se ekspanzija

  [​IMG]
   
 15. Sherpa

  Sherpa Legenda

  Sve što javidim da ti imaš QQ na dizajn igre kako bi se opravdao zašto suxaš u njoj
   
 16. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Dakle mousover na ikonu productiona i ostale u city viewu daje točan pregled što daje sve tom gradu i koliko sa bonusom od amenitya, čak i za amenity sam dobiješ pregled u malom popupu za svaki grad. Divota.
   
 17. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Ja pokušavam bit konstruktivan i pomoć ljudima koje Firaxov nemar odbija od igre, kao što je mene prije. Ti pokušavaš trolat.

  Igrao sam mali miljun 4x igara i grand strategy pa sam vidio i loše i dobra sučelja, civ 6 je pri dnu. Al sad je oke.
   
 18. Sherpa

  Sherpa Legenda

  Može bit, al ti i dalje suxaš

  Jedina baš velika zamjerka je na cijenu jeidnica, to jest na užasan kontrast crvene koja pokazuje da nemaš dovoljno i boje podloge izbornika. Totalno je za k. To je jedina prava zamjerka funkcionalnosti. Sve ostalo, može bolje, al ne odbija od igre.

  E da, mogli bi i sivim označiti resurs luksuz kojeg obrađuješ, da je malo preglednije na kasnije kada se gradovi krenu širiti.
   
 19. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Ima puno tih sitnica koje se lako mogu spečirat, npr. nemoš skrolat gore ako ti je miš skroz gore na rubu ekrana nego mora biti na pola cm do ruba i ako je iznad onda skrolanje stane. WTF je to dizajnersko razmišljanje, nadam se da se radi o propustu koji će popraviti.

  Ja puno micromanagam kad igram zato mi ne smeta npr što je igra dosta sporija zbog districta na početku, jer obično taj period preleti na prijašnjim civovima a ovdje već osvajam gradove i u BC čak i kad želim biti miroljubiv jer AI zna kakvu vojsku imaš i napast će te kod prve prilike ako počneš wonderwhorat ili filozofirat sa districtima previše. Što će reći da si više manje prisiljen ratovati i na nižim težinama, pogotovo jer uzimanje gradova i širenje nema nikakav penalty i zapravo te igra potiče da štancaš vojsku i uzimaš gradove s districtima i wonderima onim budalama koje su to radile.

  Baš zbog micromanagementa mi nije svejedeno da li ću u 100 sati igranja jednu radnju raditi sa jednim klikom ili 5 klikova. Nekom casualcu je možda svejedno ali zamara to nakon xyz sati.
   
 20. Artonys

  Artonys Wolves Die Young

  Que? Kod mene je normalno.
   

Podijelite ovu stranicu