1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest
 2. Dobrodošli u novi dom Eydisa.

  Forum je prošao kroz premještanje i sada je na novom serveru i domeni. Ukoliko primjetite neke nedostatke, molili bismo vas da obavjestite administraciju u dotičnoj temi.

  Hvala na razumijevanju.
  Sakrij obavijest

Civilization

Rasprava u 'Virtualna Arena' pokrenuta od Sherpa, 8. Studeni 2006..

?

?

 1. 1

  0 glas/ova
  0.0%
 2. 2

  6.7%
 3. 3

  6.7%
 4. 4

  20.0%
 5. 5

  20.0%
 6. siljenje da odaberem samo jedan dio tog serijala smatram osobnom izdajom

  46.7%
 1. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Lol šestica. Opet perem peticu sa community patchem i ui modovima.
   
  dorca vorbarra se sviđa ovo.
 2. Artonys

  Artonys Wolves Die Young

  Mislim da ću ovaj nadolazeći vikend opet malo šesticu igrati. Jedva čekam ekspanziju.
   
 3. Sherpa

  Sherpa Legenda

  ljudi previše hejtaju šesticu, ponajprije zato što nije petica.
   
 4. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Petica je savršena jer ima sve ko i četvorka ali bez doomstackova i cartoony grafike. Ali ne mogu svi civovi biti isti i ne bi bilo ok jer upravo to hejtamo kod football managera i sličnih igara koje se štancaju bez ikakvih razlika, tako da će sljedeći civ vjerojatno opet biti sličniji civu V. Također, kad je izašla petica bila je bare bones u odnosu na četvorku i hejtali su je jedanko kao i šesticu u najmanju ruku. Tako da očekujem da šestica bude ok sa par expanzija i kojim community overhaulom.
   
  dorca vorbarra se sviđa ovo.
 5. Artonys

  Artonys Wolves Die Young

  Fora je što je šestica bez prve ekspanzije već sad bolja od petice sa svim ekspanzijama.
   
  Sherpa se sviđa ovo.
 6. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Drugačija da, bolja...možda sa novim sadržajima. Ovak mi je meh i teško se vidim da igram do kasnih sati za još jedan turn više. Za sad ima veći potencijal nego je imala čista petica ali je ista postala duplo bolja sa ekspanzijama pa se nadam da će i ova.
   
 7. Artonys

  Artonys Wolves Die Young

  Mislim, barem je meni bolja. Nekak mi je sve fluidnije i volim novi sistem districta jako. Uzeli su trading iz petice koji mi se jako sviđa i smanjili su broj radnika, te ih ne moram svako malo tjerat da nešto rade, nego ih lijepo iskoristim i znam si planirati "aha, za ovo mi treba tolko radnika, idemo". Potrošim ih i ne zauzimaju mi prostor. :)
  Usto mi je i diplomacija bolja s onim cassus bell.
   
 8. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Districti su dobrodošla promjena, ali diplomacija je bila grozna koliko se sjećam jedino ako su uspjeli spatchirati. Najbolji OST mi i dalje ima trojka.
   
 9. Artonys

  Artonys Wolves Die Young

  Patchirali su je, da.
   
 10. dorca vorbarra

  dorca vorbarra Kiss me

  pričekat ću dok bude imala svoj ekvivalet Conquestsa. jer trojka je tek s conquestsima postala velika igra.
   
 11. Sherpa

  Sherpa Legenda

  Šestica jeuzela sve mehanike iz petice te ih stavila u igru na drugačijem aspektu. Govorimo o mehanikama igre i dvije ekspanzije, po meni dobar dio njih bolje funkcionira. Religija možda ne, no ona mi nikada nije bila dobro odrađena, više mi ej bila flavor. najavljena ekspanzija donosi nove stvari koje zvuče odlično, izgleda s nekim idejama iz stellarisa. Osobno mi je najbolje smanjenje broja workera. Apsolutno odlična stvar. I eureke su mi super ideja.

  diplomacija je i dalje prilično loša, usprkos svim patrchevima, no realnost je da nikada nije bila vrhunska.

  četvorka i šestica imaju vrhunski OST, Christopher Tin rastura

  @dorca vorbarra pričekaj, pogotovo kada sve izađe pa uzmeš kompletan paket. No, mislim da vrijedi novaca. Ovako na prvu zvuči kao velika količina drugačijih stvari koje odudaraju od toga što je civ serijal imao u povijesti, ali vjeruj mi, kompletna igra je civ iskustvo kako znaš u svakom aspektu.
   
 12. Artonys

  Artonys Wolves Die Young

 13. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Igram civV sa Arabijom i naravno da su dva civa (od 10) odmah do mene najjači po skoru i spemaju vojsku konstantno, svi moji resursi idu u obranu i nekako izguram do primirja kad evo za 15 dana novi DOW s obje strane pa tako 10 puta... Not phun.
   
 14. Sherpa

  Sherpa Legenda

  zato udariš prvi ;)
   
 15. Artonys

  Artonys Wolves Die Young

  Inače, Aleksandar je zabavan u šestici. Jak je u dominaciji.
   
 16. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  Da zato jer je civ v napravljen tako da sa dva strijelca i spearmanom možeš uzet gradove u prvih 20 turnova. Nije da ni oni meni sa tri puta više vojske mogu uzeti grad odnosno vejstaju resurse na napade uzalud kao i ja na obranu, rinse repeat...

  A da je u pitanju samo jedan agresivni susjed još bi ga i odgurao skroz te im skršio neki slabiji grad pa makar sve pogubio uz put, ali na dvije fronte u početku dok se jedinice kreću po jedno polje jako teško. Startaju sa cijelim stupcem tehnologija ispred mene tako dok ja dođem do horsemana oni već na crosbowu. Ludi rusi (duplo više strateških resursa)

  Inače sam agresivan tek u renesansi dok se pojave flote i brže jedinice, a do tad se branim i radije se bavim wonderima i sa artom pa mlatim samo unite koji se nađu na putu.
   
 17. Artonys

  Artonys Wolves Die Young

  Uh meni je nešto najdraže u klasično doba ići osvajati. :D
   
 18. Sherpa

  Sherpa Legenda

  ja sam mislio da govoriš o šestici, gdje je komp na startu agresivan

  u petici je potpuno prelako obraniti se, neovisno o težini. A za zauzeti, trebaš 4 ili pet jedinica.
   
 19. Ivanhoe

  Ivanhoe Dr. Disco

  To je generaliziranje jer ovisi o samoj startnoj poziciji, da li imaš jednog, dvoje ili više agresivnih susjeda te o težini naravno jer ako netko starta spearmanom dok tebi treba 20 turnova da dođeš do toga nije baš isto, ali to nije bed jer se radi o izboru a ne kocki kao ovo prije spmenuto kad si u sendviču.Sigurno nije potpuno prelako braniti se u ovoj situaciji koju sam napisao jer pati ekonomija i kultura i obično bude pobjednik na duge staze netko treći daleko.

  A opet što znači lako se braniti ako je u pitanju par napada ok, ali ako se braniš 3 tisućljeća jer nemožeš proizvesti toliko jedinica koliko nekoliko u to vrijeme naspema par susjednih AI civova onda ti preostaje status quo. Ne širiš se ni ne razvijaš u najbolju ruku. Ali dobro ponekad me zapadne engleska na arhipelagu pa je druga strana medalje.

  Btw. 4-5 startnih jedinica možda i zauzmu grad ako lik nema zidove, ali da bi uopće došao do grada treba barem duplo više.

  EDIT: zaboravio napisat da igram isključivo sa VOX POPULI tj community overhaul patchem, daleko balansiranija i izazovnija CIV igra pogotovo što se tiče AIa. Tj. AI još više cheata i surađje protiv tebe nego u BNW mamicu mu.
   
 20. dorca vorbarra

  dorca vorbarra Kiss me

  meni u industrijsko. rane moderne jedinice su mi super :love:
   

Podijelite ovu stranicu