1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest

Carta Magica Split - Nagradna Igra

Rasprava u 'Mač i Magija' pokrenuta od Lord, 17. Siječanj 2015..

 1. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Ovog su prosinca Splićani, Splićanke i svi kojima je Split blizu, bilo da su ljubitelji (znanstvene) fantastike ili dobrog druženja, dobili svojevrstan „poklon za Božić“. U Splitu 3, preko puta Prime 3, u Kaleti 2, na adresi Ruđera Boškovića 13 otvorena je Carta Magica Split. Tom prilikom napravili smo intervju s jednim od vlasnika iste, Markom Mlinarom.
  slika1-50.jpeg
  Eydis: Poštovani g. Mlinar, čestitamo na ovom poslovnom potezu kojima ste, vjerujemo, obradovali mnoge Splićan(k)e odnosno Dalmatince/Dalmatinke. Ovog se puta stvar zaista nije dugo „razglašavala“ pa tek onda dogodila, već upravo obratno.

  CartaMagica: U ime nas trojice vlasnika tvrtke Conundrum d.o.o., hvala na čestitkama. U dogovoru sa zagrebačko-riječkom Carta Magicom, držimo svojevrsnu franšizu iste u Splitu. Zapravo smo čitavu stvar, za prilike u Hrvatskoj gledano, odradili jako brzo - prva ozbiljna ideja o ovom sinula mi je negdje tamo krajem rujna ove godine.

  E: Kako to da niste i Vi odlučili otvoriti ono što danas „dobro ide“ – pekaru ili kafić ?

  CM: Iskreno, pekara i kafića imamo u Splitu i previše.

  Zapravo smo sva trojica vlasnika svojevrsni gamer/geekovi. Split je, kao i u svemu, jedna specifična sredina- veliki smo grad, ali nikad nismo imali „kon“ na temu fantastike ili znanstvene fantastike. Čuo sam da je nekad davno postojala nekakva udruga pisaca/čitatelja tog žanra, ali se davno ugasila, a u Hrvatskoj se danas ovakva događanja organiziraju i u nizu puno manjih gradova. S druge strane poznajemo puno ljudi (koji opet poznaju puno drugih ljudi) koji gledaju, čitaju, igraju fantastiku i znanstvenu fantastiku, no nije bilo veće zajednice pa smo zaključili kao je vrijeme da se i Split organizira. Trenutno smo organizirani u nekoliko udruga (izdvajam udrugu maketara „Stari svijet“ iz Splita koja postoji preko 10 godina, a postoje i dvije mlađe udruge – jedna okupljena oko igrača Magic the Gatheringa i druga, u začetku, oko društvenih igara) koje su se kroz 2014. povezale i pokušavamo zajedno stvoriti jednu veću priču. Pričajući s prijateljima iz drugih gradova, osjetili smo kako je Split „tvrd“. Naša lokalna Zajednica tehničke kulture nam je u dobroj mjeri zatvorila vrata. No, moram i zahvaliti dvjema gđama – Mariji Ljubić, tajnici gradskog kotara Lučac-Manuš (ovih dana ide u mirovinu), gdje smo kao udruga tri godine zaredom organizirali „Split Summer Brawl“ – otvoreni, međunarodni turnir u Warhammer Fantasy Battlesu i gđi Ingrid Poljanić, koja nam je širom otvorila vrata gradske knjižnice Marko Marulić (gdje smo napravili prošlo ljeto izložbu i malu školu Warhammera) i povezala nas s drugim ljudima koji su nam također dali podršku.
  slika2-50.jpeg
  E: Dakle, Split po pitanju fantastike ipak nije „mrtav grad“ ?

  CM: Nije, daleko od toga. Članovi naše udruge redovito odlaze na turnire unutar i van Hrvatske, dolaze nam prijatelji i iz drugih gradova, a imali smo i reprezentativce na Europskim prvenstvima. Ipak, tek ove godine saznali smo i za druge, kako su i oni aktivni, a neke smo otkrili tek otvaranjem igraonice u Carta Magic Split.

  E: Kako ste uspjeli ovakav dućan otvoriti ovako brzo?

  CM: Zapravo, ne samo što smo sva trojica zagriženi ljubitelji fantasya i SF-a, već imamo i prilično iskustva – od vođenja udruga, organiziranja događaja (suorganizacija Festivala znanosti i drugih, „alternativnih“ događaja), rada u trgovini, rada s djecom i mladima…imamo prilično „utakmica u nogama“. S druge strane puno nam je pomogla i ekipa iz Carta Magice, kojoj i ovdje zahvaljujemo. Jednostavno, ovo je „nešto više od posla“, za ovo se „živi“ i drago vam je kad možete pomoći razvoju zajednice igrača i ljubitelja onoga što i sami volite.

  E: S obzirom da ste tek otvorili – što sve možete ponuditi Vašim kupcima?

  CM: Iskreno, „sve ono što može Carta Magica i još malo više“. S jedne strane, imamo svega 60ak m2 za trgovinu, igraonicu i popratne sadržaje. S druge, trgovina je dobro opremljena standardnom ponudom kakvu ima Carta Magica (boardgames, cardgames, minis…), a sve što postoji u ponudi Carta Magice spremni smo, ukoliko to trenutno nemamo u dućanu, brzo nabaviti našim kupcima.
  slika3-50.jpeg

  No, uhvatili smo se i jedne druge uloge. Kako u Splitu, za razliku od Zagreba, nema ni pravog maketarskog dućana, ni strip knjižare, ni nekih drugih sadržaja, kako poznajemo iskustva nekih koji su išli vrlo usko i specijalizirano pa im „priča nije trajala koliko su željeli“, odlučili smo odmah kako želimo biti centar fantastike i znanstvene fantastike u Dalmaciji pa u ponudi imamo i neke stvari koje Carta Magica u ZG nema – imamo suradnju s Hangarom 7 (Sirius B, Titan…), jedini smo dućan u Splitu koji surađuje s Cro-hobbyem (makete brodova, aviona…) i RicoWearom (majice), radimo na tome da imamo i što više literature. Također smo za naše kupce nabavili i minijature proizvođača Spartan Games i Corvus Belli (za sad smo jedina trgovina u Hrvatskoi koja ima upravo ovo). U planu su još neke stvari, no o njima više kada se dogode.
  .
  E: Kako u sadašnjim vremenima opravdavate otvaranje trgovine čiji asortiman, budimo iskreni, i nije baš jeftin?

  slika4-50.jpeg
  CM:
  Recimo to ovako: Hrvatska je trenutno negdje pri dnu broja društvenih igara po broju stanovnika. Nažalost, veliku veliku većinu toga čini svega nekoliko igara koje svi poznaju. A to onda vodi monotoniji i neigranju igre koju ima svako dijete. Društvene igre su po cijeni usporedive negdje s odlascima u kino. Jednim odlaskom u kino, ne idete li sami, kupite li nešto za piće i grickanje potrošili ste vrijednost jednaku polovini, trećini, četvrtini društvene igre. A društvenu igru možete igrati u dobrom društvu s prijateljima veliki broj puta, kad vam dosadi nekom i posuditi, od njega uzeti drugu. U isto vrijeme, igrajući društvene igre poboljšavate svoje socijalne i misaone vještine. Radi li se o maketama i minijaturama također i tehničke vještine. Stječete nove prijatelje, u istom gradu ili negdje drugo...

  Također, ako ne želite potrošiti (ili jednostavno nemate) novca, dođite u našu besplatnu igraonicu, koja ima radno vrijeme kao i dućan. Dođite sa svojom ekipom ili sami pa upoznajte nekog, donesite vašu igru ili se besplatno koristite našom…u svakom ste slučaju kod nas dobrodošli.

  Od organiziranih događanja u igraonici za sad su tu YuGiOh turniri subotom ujutro, Magic turniri petkom popodne te besplatni PaintSchool srijedom popodne. Imamo besplatne boje, kistove i minijature za korištenje i vježbanje, a možete donijeti i svoje. U planu je organiziranje i nekih drugih sadržaja, a otvoreni smo i za prijedloge volontera koji bi htjeli nešto organizirati u tom prostoru.
  E:Imate li za kraj neku poruku za naše čitatelj(ic)e ?

  CM:
  Pozivamo sve one kojima smo blizu da nas posjete. Predlažemo im da nam se usput jave putem facebooka. Evo i našeg poklona za vaše čitatelj(ic)e, jedna nagradna igra samo za Vas.

  Kako je naša igra mjeseca siječnja The Legend of Drizzt to će i pitanja biti vezana uz poznavanje lika po kom igra nosi ime.
  Svaka od ukupno 5 nagrada je 10 % popusta prilikom kupnje bilo kojeg asortimana iz našeg dućana. Prvo dvoje dobitnika može se umjesto ove nagrade odlučiti za popust od 15 % na igru mjeseca. Sve se nagrade odnose na samo jednu kupovinu, popusti na gotovinsko plaćanje i nisu spojivi s drugim popustima u trgovini.

  Prvo dvoje dobitnika trebaju točno odgovoriti na barem 4 pitanja iz nagradne igre. Ostali dobitnici trebaju točno odgovoriti na barem 3 postavljena pitanja. Naravno, dobitnici su 5 osoba koje traženi broj točnih odgovora prve dostave u obliku privatne poruke na našu facebook stranicu Carta Magica Split. Kako bi se prijava smatrala uspješnom potrebno je postaviti i like naše facebook stranice.
  .
  Pitanja za nagradnu igru su:
  LoD.jpg

  1. Kako se zvao Drizztov vjerni pratitelj sa Astral Plane-a i koja je to životinjska vrsta?
  2. Tko je Belwar Dissengulp-u odsjekao ruke i kakvo oruđe sad posjeduje kao nadomjestak istih?
  3. Kako se zove božanstvo kojem se klanjaju stanovnici Menzoberranzan-a i što ono predstavlja?
  4. Kako se zove buduća Drizzt-ova žena, te tko ju je odgojio?
  5. Kako se zove Drizzt-ov najveći neprijatelj, koji mu na kraju ipak postane prijatelj, te koje je njegovo zanimanje?

  E: Hvala za nagrade za našu publiku i za ovaj intervju.

  CM: Hvala Vama što ste nas ugostili.


  Dakle da rezimiramo, što vam je činiti kako biste sudjelovali u nagradnoj igri:

  1. Lajkajte stranicu Eydisa i Carte Magice na facebooku
  2. Pošaljite odgovore na pitanja iznad porukom na facebook stranici Carte Magice.

  Nagrada je 10 % popusta za prvih 5 osoba koje se jave privatnom porukom Carta Magici Split s barem 3 točna odgovora na gore postavljena pitanja. Znate li barem jedan odgovor više (dakle ukupno arem 4 točna odgovora) i brzi ste, možete biti među prve dvije osobe koje umjesto 10 % popusta mogu kao svoju nagradu dobiti 15 % popusta na igru mjeseca - Legend of Drizzt Boardgame!

  Sretno svima koji sudjeluju :)
   
  Ivanhoe i Ayllwyn se ovo sviđa.
 2. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  I Splićani i oni u okolici, jeste li bili tamo koji puta? :laugh:
   
 3. Falak

  Falak Jacob Crawley Frye

  Ja cu otici sto prije :O
   
  Lord se sviđa ovo.
 4. Haldir

  Haldir TARDIS Tethered Aerial Release Developed in Style

  Jos nisam bio, ali sam rijesio nagradnu igru i dobio popust :happy: pa cu otici cim dodje placa xD
   
  Ayllwyn i Lord se ovo sviđa.
 5. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Ohoho, ti si dakle pobjednik, pa čestitamo :girly::cheers:
   
 6. Haldir

  Haldir TARDIS Tethered Aerial Release Developed in Style

  Hvala, hvala :D. sada samo moram odluciti koju boardgame da kupim :P
  Mislim se izmedu Star Trek Catan, LOTR boardgame, Lords of Waterdeep i klasicni Rizik.
  Savjeti?
   
 7. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Uh da sam ja išao bih na Lotr boardgame :D ali mislim igra mjeseca Legend of Drizzt boardgame isto izgleda zanimljivo :think:
   
 8. Haldir

  Haldir TARDIS Tethered Aerial Release Developed in Style

  je, ali je isto tako i 475 kn :dry:
  Jeste li igrali ijednu od ovih?
  Gledao sam Wil Wheatona kako igra sve (osim lotr )i sve su mi super, iako se mozda naginjem prema waterdeepu,
   
 9. Lord

  Lord Aesir Illuminati

  Ja imam sreće živit bogu iz nogu pa nisam imao pristup tim igrama. Ali redovno slinim i zamišljam da ću si napravit omanju kolekciju kad budem počeo zarađivat masne pare :ninja:

  Pa gle, mislim ako smatraš da ćeš uživat u tome godinama, nije 475 kuna puno :laugh:
   
 10. Haldir

  Haldir TARDIS Tethered Aerial Release Developed in Style

  Mislim da ce ove ostale biti zanimljivije za igrati vise puta :)
   

Podijelite ovu stranicu