1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
  Sakrij obavijest
 2. Dobrodošli u novi dom Eydisa.

  Forum je prošao kroz premještanje i sada je na novom serveru i domeni. Ukoliko primjetite neke nedostatke, molili bismo vas da obavjestite administraciju u dotičnoj temi.

  Hvala na razumijevanju.
  Sakrij obavijest

Božićni Filmovi

Rasprava u 'Filmovi' pokrenuta od Elvenstar, 3. Prosinac 2007..

 1. Elvenstar

  Elvenstar missing

  Obožavam ih, svaki božić ih pokušavam odgledati sve :nice: . Jedan od najdražih mi je Čudo u 34.ulici.

  At the Macy's Department Store Thanksgiving Day parade, the actor playing Santa is discovered to be drunk by a whiskered old man. Doris Walker, the no nonsense special events director, persuades the old man to take his place. The old man proves to be a sensation and is quickly recruited to be the store Santa at the main Macy's outlet. While he is successful, Ms. Walker learns that he calls himself Kris Kringle and he claims to be the actual Santa Claus. Despite reassurances by Kringle's doctor that he is harmless, Doris still has misgivings, especially when she has cynically trained herself, and especially her daughter, Susan, to reject all notions of belief and fantasy. And yet, people, especially Susan, begin to notice there is something special about Kris and his determination to advance the true spirit of Christmas amidst the rampant commercialism around him and succeeding in improbable ways. When a raucous conflict with the store's cruelly incompetent psychologist erupts, Kris finds himself held at Bellevue where, in despair, he deliberates fails a mental examination to ensure his commitment. All seems lost until Doris' friend, Fred Gaily, reassure Kris of his worth and agrees to represent him in the fight to secure his release. To achieve that, Fred arranges a formal hearing in which he argues that Kris is sane because he is in fact Santa Claus. What ensues is a bizarre hearing in which people's beliefs are reexamined and put to the test, but even so, it's going to take a miracle for Kris to win.

  [​IMG]


  Volim i sve filmiće sa božićnim vilenjacima :love: , ali kako sam senilna ne mogu se sad ni za jednoga sjetiti kako se zovu :laugh: .


  I naravno nezaobilazni Burtonov - Nightmare Before Christmas

  [​IMG]

  [​IMG]

  Na početku filma upoznajemo se s gradom Noći vještica i njegovom najvećom zvijezdom, Jackom Skellingtonom (Jackom Kosturom), kraljem bundeva. Iako ga njegovi sugrađani vole i poštuju, Jacku je dosadilo stalno ponavljanje Noći vještica i osjeća da nešto nedostaje u njegovom životu. Dok je nakon jedne Noći vještica lutao šumom sa svojim odanim duhom psa, Zeroom, Jack je otkrio krug stabala koje nikad prije nije vidio. Na svakom su stablu bila vrata, ali Jacka su odmah privukla vrata u obliku božićnog drvca. Kad je Jack otvorio ta vrata, bio je uvučen u grad pun snijega, svjetla i sreće. Jacka je očaralo šarenilo i veselje i shvatio je da je možda našao ono što mu u životu nedostaje.

  Nakon povratka u grad Noći vještica Jack odmah saziva sastanak građana. Tijekom sastanka otkriva nekoliko predmeta koje je donio iz Božićnog grada. Nažalost, stanovnici Jackovog grada razmišljaju samo o tome kako bi se te igračke mogle iskoristiti za Noć vještica. Frustriran zbog nerazumijevanja, Jack opisuje vladara Božićnog grada na jedini način kojeg stanovnici grada Noći vještica shvaćaju: kao stvorenje crvene boje s dubokim glasom koji se nebom vozi u saonicama i naziva ga "Bijedom Božićkom". Tužan i obeshrabren zbog nemogućnosti svojih prijatelja da shvate Božić, Jack se zatvara u kuću i izvodi mnogo pokusa kako bi pokušao shvatiti smisao Božića. Napokon dolazi do zaključka da je dovoljno samo vjerovati u Božić i obavještava grad o svojoj namjeri da preuzme Božić. Jack zatim zatim svim građanima dodjeljuje određene dužnosti kako bi Božić postao njihov. Zadatak je dobila i Sally, djevojka nalik na lutku koju je stvorio dr. Finkelstein. Njezin je zadatak bio da Jacku sašije odijelo Djeda Božićnjaka, a zadatak dr. Finkelstein bio je da "oživi" nekoliko sobova. Kako bi uspješno završio preuzimanje, Jack zadužuje trojicu mlađih stanovnika, Locka, Shocka i Barrela, da "otmu Bijeda Božićka". Nakon što oni zabunom otmu Uskršnjeg zeca, na kraju mu ipak dovedu Djeda Božićnjaka. Jack im zabrani da ga odvedu Oogieju Boogieju, najvećem negativcu u filmu, ali oni ipak odvedu Djeda k njemu. Unatoč Jackovim naporima da učini Božić sretnim, stanovnici grada pomiješaju ideje Božića i Noći vještica stvarajući izopačene igračke i ukrase.

  Sally, koja je potajno zaljubljena u Jacka, dobije viziju nadolazećih katastrofa i pokuša ga upozoriti da preuzimanje nečega o čemu ništa ne zna nije dobra ideja. Međutim, Jack se previše uživio u svoje fantazije pa ona pokušava spriječiti Jackov odlazak stvarajući velike količine magle; ipak, Zeroov svijetleći nos omogućava Jacku da vidi.

  Na Badnjak Jack kreće iz grada Noći vještica kako bi s cijelim svijetom podijelio igračke iz svojeg grada. Nažalost, stanovnici stvarnog svijeta ne prihvaćaju te izopačene igračke i počinju nazivati policiju prijavljujući napade igračaka i "leteći kostur". Uskoro je pozvana i vojska kako bi se obračunala s varalicom koji se izdaje za Djeda Božićnjaka i nakon nekog vremena uspijevaju srušiti Jackove leteće saonice. Istovremeno Sally pokušava spasiti pravog Djeda Božićnjaka kako bi sve ispravila. Međutim, tijekom njezinog pokušaja spašavanja i nju je zarobio Oogie Boogie, koji već drži Djeda. Drugi stanovnici grada Noći vještica svjedoče Jackovom padu i bojeći se najgoreg počinju ga oplakivati.

  U međuvremenu stanovnici stvarnog svijeta bivaju obaviješteni da nije moguće pronaći pravog Djeda Božićnjaka te da se zbog toga mora otkazati Božić. Nakon što se osvijestio na groblju među ostacima svojeg propalog Božića, Jack čuje te vijesti i shvaća svoju glupost. Shvaća da je njegova uloga u životu da bude kralj bundeva i zavjetuje se da će sljedeću Noć vještica učini najboljom do tad. U pokušaju da spasi Božić Jack se vraća u grad Noći vještica kako bi spasio Djeda Božićnjaka, ali i Sally te pobijedio Oogieja. Djed Božićnjak obavještava Jacka da on lako može spasiti Božić zato što je on ipak Djed Božićnjak te zatim čarobno izlazi kroz dimnjak i ponovno uspostavlja mir u stvarno svijetu zamijenivši sve Jackove darove svojima. Jack vraća sreću među stanovnike svojeg grada, a Djed leti iznad grada Noći vještica želeći sretnu Noć vještica njegovim stanovnicima dok Jack odgovara Djedu sa Sretan Božić. Djed međutim, donosi i snijeg stanovnici grada Noći vještica, a oni napokon shvaćaju duh Božića.

  Naposljetku Sally otkriva svoje prave osjećaje prema Jacku i film završava poljupcem.

  preuzeto sa Wikipedije.

  [​IMG]
   
 2. autumn

  autumn |-O

  Obozavam bozicne filmove! :laugh: Makar svake godine vrte iste, u to vrijeme mi uopce nije problem gledati 800-ti put isti film.
  Jedan od boljih mi je onaj cudesne stube ili kako su ga vec preveli. Svaki put cmizdrim. :nice: :love:
   
 3. Eldath

  Eldath Novi Član

  svaki božić gledam Muppet Christmas Carrol :unsure: a onda u onom razdoblju poslje home alone :belj:
   
 4. quixoticelixer

  quixoticelixer Aktivan Član

  Baš sam se danas ujutro sjetila Home Alone, i kak je to jedan od onih filmova od kojih se ne možeš odlijepit kad naiđeš na njih. :unsure:
  Na moju nesreću, puštaju ga svakog Božića :belj:
   
 5. Eldath

  Eldath Novi Član

  da, teško se odlijepiti od njega ali odlično paše uz božićnu atmosferu :unsure:
   
 6. Belmorn

  Belmorn Master of Whisperers

  [​IMG]
  ovo mi je bio stvarno odličan božićni film :nice:
   
 7. Sammael

  Sammael Knjižničar

  Every time an bell rings an angel gets his wings.

  It's a Wonderful Life

  Mozda najbolji bozicni film.
  Pokazuje nam da i najobicniji zivot dotice tolike mnoge i da sve nas voli mnogo vise ljudi nego sto bi smo to i mogli zamisliti, te da smo vazni.

  Sretan Bozic svima.
   
 8. Freya

  Freya goddess of eydis

  I Polar Express je zgodan božićni filmić! :great:
   
 9. Elvenstar

  Elvenstar missing

  Je slatki je, osim kad ga zadnjih par dana moraš gledati svaki dan i još navečer čitati slikovnicu Polarni ekspres :tired: .
   
 10. Jaktens Tid

  Jaktens Tid Aristokat

  Divan me život podsjeća na Batmana tj Brusa :nice:

  A P. Express sam gledala nasilu, ne znam zašto :cocky: jer objektivno gledajući fora je...
   
 11. She-Ra

  She-Ra princess ^^

  A ono,ne volim baš božićne filmove ali Polar Express mi je prerperpedobar.... :cocky:
   
 12. Sammael

  Sammael Knjižničar

  U polar expressu mi se svidja bajkovitost cjele stvari.
  jednostavno je magican film.
   
 13. Velena

  Velena vintage queen

  meni je odličan Love actually sa hrpom odličnih engleskih glumaca i puno dobrog humora
   
 14. Jaktens Tid

  Jaktens Tid Aristokat

  Uglavnom američki filmovi iz 90tih, prepuni snijega i ogromnih vrištećih jelki :evil:
  Upalit ću Batmana 2 ako nam tv program bude siromašan :belj:
   
 15. Elar-Ti

  Elar-Ti Personal Jesus

  meni je odličan Love actually sa hrpom odličnih engleskih glumaca i puno dobrog humora
  Definitivno, definitivno najbolji.
  Sestra i ja imamo cijeli ritual glede filmova i crtića za Božić. Pod obavezno su Home alone 1 i 2, Bridget Jones 1, Love actually i crtani Božićna bajka.
  Polar express mi se sviđa jer dečko počne vjerovati u Božić i didicu i do kraja života čuje zvonce :laugh: ah that magic :book:
  Ma volim sve božićne filmove koje puste u zimskom periodu.
   
 16. Terranea

  Terranea evil turtle

  Hogfather je najcool božićni film IKADA :belj:
  Po knjizi T. Pratchetta.
  I divan je.

  The Hogfather is also a character in the book, representing something akin to Father Christmas. He grants children's wishes on Hogswatchnight (32nd of December) and brings them presents. He also features in other Discworld novels.

  In the novel, The Auditors strike again by deciding to eliminate the Hogfather because he does not fit into their view of the universe. They meet with Lord Downey, head of the Assassin's Guild, and commission the services of Mr. Teatime (pronounced Teh-ah-tim-eh), whose particular brand of insane genius makes him an ideal candidate for the assassination of the Hogfather and other anthropomorphic personifications. Death decides to take over for the Hogfather in order to make people continue to believe in him, wearing a long red cloak and a beard, but things start to become complicated because he is taking the children's wishes too literally. Meanwhile, his granddaughter Susan must find out what's happened to the real Hogfather. She visits his Castle of Bones only to find the hung-over Bilious, the "Oh God of Hangovers" (So-called because "when humans experience [him], they clutch their heads and say "oh god") whom she rescues before the castle collapses due to the lack of belief. In an attempt to cure Bilious, Susan visits Unseen University where it is discovered that several of these minor gods and beings are being created. The University's computer, Hex, explains that there is 'spare belief' in the world due to the absence of the Hogfather which is being used to create them. Susan and Bilious then travel to the land of the Tooth Fairy where they discover that Teatime has 'killed' the Hogfather by collecting millions of children's teeth and using them to control the children, forcing them to stop believing in the Hogfather. Upon throwing the assassin off the tower and apparently killing him, Susan clears the teeth away and brings back the Hogfather by rescuing him from the Auditors, who have taken the forms of dogs. They cannot return to their original state and so cannot stop themselves falling off a cliff.

  Afterwards, Teatime tracks Susan to the Gaiters' nursery, but is killed by Susan using the nursery poker, which passes through Death because "it only kills monsters".
   
 17. Dremora

  Dremora Kreegah Bundolo

  [​IMG]

  pogledati, obavezno :D


  imam doma origigi film, predobar je, a billy bob thornton je fakat gad :belj:.


  evo i na engleskom poster, ali nije tako dobar :D

  [​IMG]
   
 18. Elvenstar

  Elvenstar missing

  Ne mogu nigdje naći Nightmare Before Christmas, a sve sam pretražila danas :belj: .
   
 19. Terranea

  Terranea evil turtle

  zašto svi ignoriraju moj Hogswatch...
  a film je tako divan... :laugh:
   
 20. charlotte

  charlotte Novi Član

  meni se gledaju south park božićni specijali :omg:
  malo mi je muka od konstantnog ponavljanja filmova u božićno doba godine, ali nije to to, ako ne možeš pogledati jednu od milijun ekranizacija o ebenezer scroogeu.
   

Podijelite ovu stranicu