1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
    Sakrij obavijest

Eydis ~ Fantasy & SF zajednica

Zajednica fanova znanstvene i klasične fantastike

 
Posada svemirskog broda putuje svemirom, obilazi planete za njihove resurse te na svakom planetu organiziraju pijanke epskih razmjera... naime, psihodeličnost ove igre...
Pobjednička nagrada je forumska čast i reputacija, dok poraženi osvajaju besplatnu diskusiju s Lordom u 5 oka. Raširite vijest po Internetima da ne bi bilo suza kasnije.


Za početak neka se nadopišu zainteresirani, a tehnikalije i detalji poslije.
Društvo je u 2015. započelo i ostvarilo četiri projekta, od kojih se neki protežu i na 2016.
Američka glazbeno-humoristična serija se sutra vraća na male ekrane.
Nakon toliko godina, konačno! Dosta je bilo čekanja. Čekali smo sve ovo vrijeme i svi žele znati odgovor: Da! Nalik uzorima 80-ih, Star Wars je ponovno onaj dobri stari STAR WARS. Sila se uistinu probudila i jača je nego ikada. Ako je to sve što ste trebali znati, trk u kino dok još ima mjesta. Ako ne, krenimo lagano sa analizom...
Konvencija ZaKon igre je jednodnevno događanje posvećeno igrama čiji je sastavni dio preuzimanje i odigravanje uloga u raznim oblicima.
Kako smo započeli priču legendama iz Stare Republike, tako nastavljamo put kroz povijest Star Warsa kroz književna djela što pričaju nam priče i detalje iza kulisa, iza filmova, serija i stripova. To posebno vrijedi za ovo izdanje što osvrće se na zbivanja prije i za vrijeme filmske sage. Od Plagueisa do Palpatinea, od Tarkina do Vadera. Od rješenja za Prequel Trilogiju do vrijednih dodataka Originalnoj Trilogiji. Ovo su štiva što će vam omogućiti da vidite te već poznate priče u novome svjetlu.
Pozivamo vas da dođete na konvenciju fantastike Rikon koji se održava od 9. do 11. listopada 2015. na Filozofskom fakultetu u Rijeci!
Društvo Cygnus je neprofitno društvo sa sjedištem u Zagrebu, čiji su glavni ciljevi promicanje kulture, razvoj umjetničkih djelatnosti, edukacija u kulturi i umjetnosti, međukulturalna suradnja, promocija multikulturalnosti i doprinos razvoju multikulturalnog društva, promocija umjetnosti, povezivanje i suradnja s drugim sličnim organizacijama u Hrvatskoj i u svijetu, promocija tolerancije u radu s mladima, te poticanje umjetničkog i kreativnog stvaralaštva kod mladih i odraslih.
2015. godina sve više postaje godina Star Warsa kako se serijal ponovno budi te sve vodi do The Force Awakens. Prava prilika da se prisjetimo raznih razdoblja od legendi do canona, od Stare Republike nadalje.

Uz pregled Star Wars literature osvrnuti ćemo se i na kronološka zbivanja što je prava prilika i za vas da saznate nešto više o Star Warsu.