1. Dobrodošli na Eydis - zajednicu fanova fantastike, sci-fi, igara i umjetnosti. Pridruži nam se!
    Sakrij obavijest
  2. Dobrodošli u novi dom Eydisa.

    Forum je prošao kroz premještanje i sada je na novom serveru i domeni. Ukoliko primjetite neke nedostatke, molili bismo vas da obavjestite administraciju u dotičnoj temi.

    Hvala na razumijevanju.
    Sakrij obavijest

Knjige

Viewing only articles categorized with "Knjige".

Kako smo započeli priču legendama iz Stare Republike, tako nastavljamo put kroz povijest Star Warsa kroz književna djela što pričaju nam priče i detalje iza kulisa, iza filmova, serija i stripova. To posebno vrijedi za ovo izdanje što osvrće se na zbivanja prije i za vrijeme filmske sage. Od Plagueisa do Palpatinea, od Tarkina do Vadera. Od rješenja za Prequel Trilogiju do vrijednih dodataka Originalnoj Trilogiji. Ovo su štiva što će vam omogućiti da vidite te već poznate priče u novome svjetlu.
2015. godina sve više postaje godina Star Warsa kako se serijal ponovno budi te sve vodi do The Force Awakens. Prava prilika da se prisjetimo raznih razdoblja od legendi do canona, od Stare Republike nadalje.

Uz pregled Star Wars literature osvrnuti ćemo se i na kronološka zbivanja što je prava prilika i za vas da saznate nešto više o Star Warsu.
Naš član loki74 je napravio opsežan i zanimljiv osvrt na UBIQ br. 16 i njegovu zbirku kratkih priča.

U nastavku teksta možete pronaći njegove dojmove i razmišljanja o svakom djelu, napisano vrlo jasno, direktno i kratko.
Izvukla sam na površinu svoju unutarnju Hermionu i odlučila vam reći što da ovo ljeto čituckate dok upijate sunce.
Službeni trailer za hit s Mattom Damonom u glavnoj ulozi, koji nam dolazi u studenom ove godine, izašao je danas.
Iva Šakić Ristić rođena je u Zagrebu 1982. godine. Diplomirani je profesor sociologije i filozofije te mama dvoje djece koja živi i piše u Zagrebu.

Sreli smo je na ovogodišnjem SFeraKonu gdje je predstavljala svoj roman Prolaz za divljač i odlučili joj postaviti par pitanja. Što ima reći o svom novom romanu, književnim utjecajima i kombiniranju posla mame i autorice, pročitajte ispod.
Kao i svake godine, i ove će u sklopu konvencije znanstvene fantastike - SFeraKon biti održana svečana dodjela nagrada SFERA.

Ovogodišnji dobitnici nagrade za najbolja znanstveno-fantastična djela objavljena prošle godine već su proglašeni, i po kategorijama su...
Ivan Lutz rođen je 1978. godine u Slavonskom Brodu u kojemu je proveo većinu vremena, a gdje trenutno i živi. Diplomirani je fizičar i predaje fiziku u Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića.

Pisao je većinom kratke priče do 2013. kada izdaje svoju prvu knjigu preko srpskog nakladnika "Čarobna Knjiga", pod naslovom Zovite ju Zemlja.
Valve je izdao najnoviji update za svoju megapopularnu računalnu MOBA igru Dota 2. Količina promjena koju 6.84 update donosi je velika i bez sumnje će utjecati na kompletnu igru u tjednima i mjesecima koji dolaze.
(članak sadrži puno animiranih .gifova)

Na nas je pala odgovornost podijeliti neke od najpopularnijih likova serijala u njihove Hogwarts kuće.